13 mai 2016

Kyllinglår med kokosmelk & red curry ♫♪


Pinsehelg på hytta, litt slitsom tur opp med truger, tung sekk og poser med god mat og drikke.
Enkle kår, uten vann og strøm, da gjelder det og bruke minst mulig kjeler og kar.
Men, mat må vi ha og den skal være god -og enkel.
Tipp, topp, smakfull middag med saftige kyllinglår og hele middagen servert i en form !
Godt og enkelt ♫♪



Til 2 solide porsjoner trenger du:
Curry-blandingen kan fordeles på 4 porsjoner, så bare legg på litt mer potet og kylling hvis den skal serveres til flere.
  • 600 g kyllinglår
  • 4 stk nypoteter i skiver
  • 1/2-1 stk rødløk i skiver
  • 2 stk hakket vårløk
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 boks hakkede, hermetiske tomater
  • 1⁄2 dl soyasaus
  • 3 ts rød curry paste
  • 3 ts  brunt sukker
  • 3 ss peanøtter
  • Koriander
  • Nanbrød

Sånn gjør du:
  1. Bland sammen koksmelk, soyasaus, tomater, sukker og curry pasta.
  2. Ha poteter, løk og vårløk i en ildfast form. 
  3. Hell over curry blandingen.
  4. Legg kyllinglårene, jeg brukte overlår med bein og skinn, på toppen og sett formen i stekeovnen på 225 °C / instilling 7 på gassovn. Jeg har kun undervarme på gassovnen, men hvis du bruker 'vanlig' komfyr kan du gjerne sette formen under grillelementet noen minutter på slutten av steketiden.
  5. Stekes i 30-45 minutter til kyllingen er stekt og potetene er møre.
  6. Dryss over peanøtter like før servering og pynt med frisk koriander.
  7. Serveres med nanbrød, som du varmer i 3 minutter i stekeovn når ovnsretten er klar.
Tips:
Ferdig stekte kyllinglår kan du også gjerne bruke !
Da kan du steke retten i stekeovnen på 180 °C i 30-40 minutter.

Klar til å helle over curry-blandingen og legge på kyllinglår ♫♪
Klar til steking ♫♪
Klar til servering ♫♪
Spis & Nyt ♫♪
Ingredienser (mangler brunt sukker) ♫♪

Ut på tur ♫♪

Snart fremme ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF