21 mai 2016

Mac 'n' cheese & Striploin ♫♪


Fy flate !!!  Noe så digg !!!  Skikkelig Comfort food ♥ ♫♪

Dårlig med vitaminer, mineraler og antioksidanter -ta en vitaminpille -og ett glass rødt !!!
Proppfull av nei-mat og kalorier, men akk så godt !
Bon appétit ♫♪

Du trenger til 4 porsjoner:
  • Mac'n' cheese *
  • 4 x 250 g ytrefilet
  • Ekte smør
  • Solsikkeolje
  • Salt
  • Pepper

Mac'n' cheese finner du oppskrift på her 
  1. Ta biffen ut av kjøleskapet, så den blir temperert.
  2. Så lager du mac 'n' cheese.
  3. Når den er ferdig tilberedt og har stekt i 10 minutter begynner du å steke biffen.
Biff:
  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30-60 minutter før det skal stekes.
  2. Krydre biffene rundt det hele med ett godt lag grovt kvernet pepper.
  3. Stekes i en blanding av solsikkeolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt. Hell gjerne over litt av smørblandingen på biffen under steketiden.
  4. Krydre med litt salt og la biffen hvile i ca. 10 minutter før du skjærer den i skiver.
Tips:
Denne retten er også ypperlig å lage til mange personer. 
Kan forberedes i god tid -og du trenger ikke masse sauser og tilbehør.
  1. Doble oppskriften på Mac'n' cheese, tilbered den, så den er klar til steking.
  2. Forstek biffene som beskrevet nedenfor.
  3. Stek Mac'n' cheese i 20 minutter, sett opp ovnsdøren og senk temperaturen til 125 grader.
  4. Når ovnen er på 125 grader setter du inn biffene, gratengen kan stå på rist nederst i ovnen.
  5. Stek videre på 125 grader i 20 minutter, til biffene er medium.
  6. Stek gratengen videre, hvis den ikke er ferdig, mens biffene hviler.
  7. Spis & Nyt ♫♪

Perfekt biff til mange personer:
  1. La kjøttet bli godt temperert, minst 30 minutter i romtemperatur.
  2. Varm opp en blanding av olje og smør i stekepannen, la det bli skikkelig varmt.
  3. Krydre biffene med salt og pepper eller biffkrydder, hvis de ikke er ferdig krydret. 
  4. Brun biffene raskt på begge sider, 1/2-1 minutt på hver side, ikke stek for mange av gangen, det skal være god plass i pannen så biffen blir stekt -ikke kokt !!
  5. Legg dem over i en ildfast form eller på en langpanne. (Du kan brune dem lenge før servering og oppbevares kjølig frem til en times tid før servering. Ta biffene ut av kjøleskapet 30 minutter før de skal stekes videre i stekeovn.)
  6. Forvarm ovnen til 125 grader.
  7. Etterstek biffene i stekeovn:
Rå : 15 minutter
Medium: 20 minutter = Perfekt ♫♪
Godt stekt : 40 minutter
La biffene hvile i 10 minutter før servering.
Spis & Nyt 
Montering av Mac 'n' cheese ♫
Skal legge på ost... -og stekes i 30 minutter ♫
Steker biff ♫
Mac 'n' cheese ♫♪
Mac 'n' cheese & Striploin ♫♪
Mac 'n' cheese & Striploin ♫♪
Comfort food ♫♪

Ingredienser til Mac'n' cheese & BIFF  ♫♪
Mac'n' cheese med mais & bacon 🍃 Pepperbiff 🐮
 Mac'n' cheese uten bacon 🍃 Nøttestek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF