18 juni 2016

Biffsandwich med bearnaise & pommes frites på hyttevis ♫


En saftig, real biffsandwich kan være skikkelig digg !!
Særlig etter en lang tur i fjellheimen !
Her blir biffsmørbrødet servert på ciabatta, smurt med grov sennep, hyttestekte pommes frites,
bearnaisesaus + litt salat ♫

I glasset : Conte Ricci Nobiltà Ripasso 2012


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4 x 200 g godt biffkjøtt, som ytrefilet, indrefilet eller entrecôte
  • Smør
  • Pepper
  • Salt
  • Rapsolje
  • 4 x ciabatta ellet annet godt brød
  • Grov sennep
  • Salat, gjerne flere typer
  • 1 stk rødløk i skiver
  • 2 stk tomater i skiver
  • Pommes frites på hyttevis *
  • Bearnaisesaus *

Biff:
Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30-60 minutter før det skal stekes.
Krydre biffene rundt det hele med ett godt lag grovt kvernet pepper.
Stekes i en blanding av solsikkeolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt. Hell gjerne over litt av smørblandingen på biffen under steketiden.
Krydre med litt salt og la biffen hvile i ca. 10 minutter før du skjærer den i skiver.

POMMES FRITES på hyttevis:
  • 400 g poteter
  • Salt
  • Pepper
  • Grillkrydder
  • Rapsolje
Sånn gjør du:
  1. Skjær potet i 1 centimeter tykke strimler, jeg brukte nypoteter så jeg beholdt skallet på.
  2. Legg dem i kaldt vann i 30 minutter.
  3. Hell av vannet og tørk dem godt på ett rent kjøkkenhåndkle.
  4. Fordel strimlene jevnt utover på et bakepapir, krydre med salt, pepper, grillkrydder og hell over godt med olje.
  5. Stek i ovnen på 200 grader i ca. 40 minutter.
BEARNAISESAUS finner du oppskrift på her.
Jeg gjorde det enkelt og brukte ferdig bearnaisesaus fra Jacobs i dag, som jeg varmet forsiktig
opp i en kjele. Smaker helt greit den altså !
Sausen fikk terningkast 6 - på Din side faktisk !

Ciabatta, jeg brukte halvstekte, som jeg stekte ferdig i ovnen før jeg stekte potetene.
12 minutter på 200 grader.

Skjær ciabatta i to deler, smør på grov sennep, legg på salat, rødløk og tomater.
Legg på biff, skåret i strimler.
Server med hyttestekte pommes frites og bearnaisesaus.
Spis & Nyt ♫


Legger poteter i kaldt vann, for å få bort stivelsen så de blir sprøere ♫
Pommes frites på hyttevis ♫ Skal helle over olje og steke dem i stekeovn, innstilling 6 på gassovn !
Hyttestekte pommes frites ♫
Steker biff ♫
Spis & Nyt ♫

Ingredienser ♫
Raubakk - Heggsetra - Sør Fron - Gudbrandsdalen / Juni 2016
I dag er den første dagen i resten av ditt liv Grip mulighetene og lag en fin dag !

Conte Ricci Nobiltà Ripasso 2012
Mørk frukt, integrerte tanniner og lett bitter ettersmak.
Kr. 150,-
Passer til storfe, svin og viltkjøtt

Smak:
Mørk frukt, integrerte tanniner og lett bitter ettersmak.
Lukt:
Mørke bær, tørket frukt og urter.
Farge:
Dyp rød.
Produsent:
Conte Ricci
Årgang:
2012
Land, distrikt, underdistrikt:
Italia, Veneto, Valpolicella
Råstoff:
Corvina 70%, Rondinella 30%

Alkoholprosent:
13.5%
Syre:
5,5 gram per liter
Sukker:
4,0 gram per liter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF