10 juni 2016

Pannestekt laks med blomkålgrateng og jordbær ღ


I Norge har blomkålen blitt dyrket siden 1600-tallet, og er en velkommen gjest på bordet. Blomkålhodet består av mange små sammenvokste blomsterbuketter, og navnet betyr rett og slett kålblomst. Rå blomkål har en sprø konsistens, en anelse peppertoner balansert med sødme. Varmebehandlet forsvinner peppertonene og blomkålen får tydelig kålaroma og sødme.
NÅ er det blomkål fra NORGE i butikkene Løp og kjøp !!

Jeg brukte salamlaks i denne retten, oppdrettslaks altså -hatet av noen, elsket av andre
SALMA er produsert på et av verdens mest moderne oppdrettsanlegg på Bømlo i Hordaland.
Fra laksen svømmer i sjøen til den er ferdig vakuumpakket, tar det maksimalt fire timer.
Utrolig lekker fiskeloins, skjært for hånd



Du trenger til 4 porsjoner:
  • 1 stk stort blomkålhode
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 300 g revet ost
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 600 g god laksefilet, uten skinn og bein
  • Solsikkeolje
  • Jordbær
  • Frisk dill

Sånn gjør du:
  1. Sett ovnen på 250 °C 
  2. Skjær blomkål i buketter og kok i lettsaltet vann i 3–4 minutter. Bukettene skal ikke bli for myke. Hell av vannet.
  3. Riv osten, hvis du ikke bruker ferdig revet.
  4. Smelt smør i en kjele og visp inn hvetemel. 
  5. Spe med melk, litt og litt omgangen. La sausen småkoke noen minutter.
  6. Tilsett 200 g ost og rør til sausen er glatt. 
  7. Smak til med salt og pepper.
  8. Legg kokt blomkål i en ildfast form. 
  9. Hell sausen over, dryss på resten av osten og gratiner i ovnen i ca. 15 minutter.
  10. Mens blomkålen står i ovnen, steker du laksen.
  11. Krydre laksefiletene med salt og pepper.
  12. Stek laksefiletene i en varm stekepanne, med litt raps -eller solsikkeolje 2-3 minutter på hver side. La dem hvile noen minutter før servering.
  13. Server blomkålgrateng, med stekt laks, noen friske jordbær og ett dryss frisk dill.
  14. Retten kan i tillegg serveres med litt godt brød eller ovnsbakte poteter hvis du ønsker det.
Tilberedning av blomkålgrateng
Blomkålgrateng klar til steking
Ferdig stekt blomkålgrateng Det er så godt det !!!
Spis & Nyt ღღღ

Ingredienser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF