Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

fredag 26. august 2016

Biffsalat med blåmuggost og nektarin ♫♫


Blåmuggosten kjennetegnes av de karakteristiske blågrønne marmoreringene med mugg og den skarpe aromatiske smaken.
Kjempegodt, spør du meg.... men ikke alle er enige... c",)

Nektarin er en frukt som er en nær slektning av fersken, men i motsetning til fersken, har nektarin glatt skall. Den første skriftlige omtalen av nektariner er fra England i 1616, men frukten har trolig vært dyrket på et tidligere tidspunkt i Asia.

Smaksrik, god, proteinrik salat for oss som elsker blåmuggost ♥ 
Få, men gode ingredienser og skarpe, gode smaker !!


Du trenger til 2 solide porsjoner:
  • 400 g ytrefilet av storfe
  • Solsikkeolje
  • Smør
  • Pepper
  • Salt
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ts hvitvinsedikk
  • 2 ts flytende honning
  • Salat, forskjellige typer
  • 2 nektariner
  • Blåmuggost, jeg brukte Norzola

Sånn gjør du:
  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter før det skal stekes.
  2. Krydre biffene rundt det hele med ett godt lag pepper.
  3. Stekes i en blanding av solsikkeolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft.
  4. Da er biffen medium stekt.
  5. Hell gjerne over litt av smørblandingen på biffen under steketiden.
  6. Krydre med litt salt og la biffen hvile i ca. 10 minutter før du skjærer den i skiver.
  7. Mens biffen hviler visper du sammen 3 ss olivenolje, 1/4 ts salt, eddik og honning til den tykner.
  8. Del nektarin i to og fjern steinen. Skjær dem opp i båter.
  9. Legg salat i på ett fat eller tallerkener, legg på nektariner og ost, delt i biter.
  10. Drypp over dressingen.
  11. Skjær biffen i strimler og legg den på toppen.


Ingredienser !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar