23 august 2016

Blomkålgrateng med ørret og bringebær !


I Norge har blomkålen blitt dyrket siden 1600-tallet, og er en velkommen gjest på bordet.
Blomkålhodet består av mange små sammenvokste blomsterbuketter, og navnet betyr rett og slett kålblomst. Rå blomkål har en sprø konsistens, en anelse peppertoner balansert med sødme. Varmebehandlet forsvinner peppertonene og blomkålen får tydelig kålaroma og sødme.

er det nydelig blomkål og friske bringebær fra NORGE i butikkene Løp og kjøp !!



Du trenger til 3-4 porsjoner:

  • 1 stk stort blomkålhode
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 300 g revet ost
  • Salt
  • Pepper
  • 600 g fersk ørret, uten skinn og bein
  • Rapsolje
  • Friske bringebær
  • Frisk dill

Sånn gjør du:
  1. Sett ovnen på 250 °C 
  2. Skjær blomkål i buketter og kok i lettsaltet vann i 3–4 minutter. Bukettene skal ikke bli for myke. Hell av vannet.
  3. Riv osten, hvis du ikke bruker ferdig revet.
  4. Smelt smør i en kjele og visp inn hvetemel. 
  5. Spe med melk, litt og litt omgangen. La sausen småkoke noen minutter.
  6. Tilsett 200 g ost og rør til sausen er glatt. 
  7. Smak til med ca, 1 ts salt og 1/2 ts pepper.
  8. Legg kokt blomkål i en ildfast form. 
  9. Hell sausen over, dryss på resten av osten og gratiner i ovnen i ca. 15 minutter.
  10. Mens blomkålen står i ovnen, steker du fisken.
  11. Krydre ørretfiletene med salt og pepper.
  12. Stek filetene i en varm stekepanne, med litt raps -eller solsikkeolje 2-3 minutter på hver side. La dem hvile noen minutter før servering.
  13. Server blomkålgrateng, med stekt ørret, friske bringebær og ett dryss frisk dill.
Retten kan gjerne serveres med godt brød !

Spis & Nyt !!

Blomkålgrateng klar til servering !

Steker ørretfilet !

Sausen er klar til å helles over den lettkokte blomkålen !


Ingredienser ( mangler smør og olje)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF