06 august 2016

Flat iron steak med maiskrem & verdens beste peppersaus med cognac ♫♪


Flat iron steak er en mør, grovstrukturert muskel skåret av bogen på storfe.
Den er like mør som indrefileten -og smaker mye mer enn den dyre indrefileten gjør !

Her har jeg servert flat iron steak med ovnsbakte nypoteter, maiskrem, nydelig flambert peppersaus
og noen små tomater.
Snadder ♫♪ ღ ღ



Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800 g Flat iron steak
  • Rapsolje
  • Smør
  • Pepper
  • Ovnsbakte nypoteter *
  • Maiskrem *
  • Peppersaus *
  • Små tomter

FLAT IRON STEAK:
  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30-60 minutter før det skal tilberedes.
  2. Gni kjøttet inn med rapsolje og masse knust svart pepper, hvis den ikke krydret fra før.
  3. Stek kjøttet, 2-3 minutter på hver side på sterk varme. Stekepannen må være skikkelig varm før du legger i kjøttet. Du trenger ikke ha olje eller smør i pannen.
  4. Tilsett en god 'klump' smør i pannen, sett ned varmen litt og stek den videre mens du øser smøret over kjøttet. Når det så vidt pipler litt kjøttsaft opp på oversiden snur du den og steker videre til kjøttsaften pipler opp. Da er biffen medium, som anbefales på denne strykningsdelen.
  5. La den hvile i 10 minutter før den skjæres opp i strimler.

MAISKREM:
  • 2 kokte maiskolber (eller en stor box)
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss god olivenolje
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skjær av frøene på maisen.
  2. Kok maisen med fløte og olje i en tykkbunnet kjele i 5 minutter.
  3. Kjør alt til en krem i blender.
  4. Smak til med salt og pepper.

PEPPERSAUS:
  • 1 ss hel pepper
  • 0,75 dl cognac
  • 3 dl fløte
  • Salt
  • Sukkerkulør
  • 2 ss smør

Sånn gjør du:
  1. Knus pepperkornene grovt i en morter.
  2. Ha pepperkornene i en tørr stekepanne og 'stek' pepperet til det begynner å dampe.
  3. Tilsett cognacen og sett fyr på den med en lang fyrstikk, IKKE gjør det under ventilatoren !
  4. La det brenne ut.
  5. Tilsett fløte og la det koke inn til det blir tykt.
  6. Smak til med salt.
  7. Tilsett litt sukkerkulør, hvis du ønsker en litt mørkere farge.
  8. Nå kan du gjerne helle sausen over i en liten kjele og sette den til side.
  9. Rett før servering varmer du den opp og rører inn smøret.

POTETER:
  • Små nypoteter
  • Olje
  • Maldonsalt
  • Pepper
  • Timian
Sånn gjør du:
  1. Vask og tørk potetene.
  2. Legg dem i en ildfast form og hell over en god slump olje.
  3. Bland oljen, salt og pepper godt sammen med potetene.
  4. Dryss over litt frisk hakket timian.
  5. Stekes på 200 grader i 30-45 minutter.
  6. Snu litt på dem underveis -og sjekk med en skarp kniv eller strikkepinne om de er ferdige.

Amore Passo Malvasia Nera Primitivo 2014
Bløt og ørlite sødmefull, preg av mørke bær, svakt bitter ettersmak.
Kr. 129,90

Smak:
Bløt og ørlite sødmefull, preg av mørke bær, svakt bitter ettersmak.

Lukt:
Aroma med preg av mørke bær, litt tørket frukt, urter og trekrydder.

Farge:
Dyp rød.

Produsent:
MGM Mondo del Vino

Årgang:
2014
 
Land, distrikt, underdistrikt:
Italia, Puglia, Øvrige

Råstoff:
Primitivo 30%, Malvasia 70%

Metode:
Laget av druer fra gamle vinstokker (20 - 60 år). Tradisjonell vinifikasjon.

Alkoholprosent:
14%
Syre:
5,5 gram per liter
Sukker:
8,9 gram per liter
 
Lager maiskrem ♫♪
Maiskrem ♫♪
Peppersaus ♫♪ Skal røre inn litt smør helt til slutt ♫♪
Ovnsbakte nypoteter ♫♪
Flat iron steak ♫♪
Klar til servering ♫♪

Spis & Nyt ♫♪

Ingredienser ♫♪
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF