Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

søndag 7. august 2016

Sitronkylling med poteter ✿✿


Enkel, smakfull, litt syrlig kyllingrett. Sitron og kylling er en ypperlig kombinasjon !!
Poteter, kylling og grønnsaker - ALT i en panne - Godt & Enkelt ✿✿
Stek alt i samme stekepanne, uten å vaske den, så du får med deg alle smakene !

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 600 g nypoteter 
  • Stekeolje  
  • 4 stk kyllingfilet  
  • Salt  
  • Pepper  
  • Frisk timian, en liten dusk
  • 200 g sopp  
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 0,5 dl melk
  • 2 ss hvetemel  
  • 5 dl kyllingkraft, jeg brukte vann og en raus spiseskje kyllingfond
  • Sukkerkulør  
  • 8 skiver sitron  
  • 200 g aspargesbønner 
  • Persille

Sånn gjør du:
  1. Forvarm stekeovnen til 225 grader.
  2. Skjær potetene i to deler. Kok poteter til de nesten er møre. Sil av vannet.
  3. Krydre kyllingen med salt og pepper. Kan gjerne skjære dem i to deler.
  4. Brun kyllingen i en varm stekepanne med olje og litt frisk timian, ca. 5 minutter på hver side.
  5. Etterstek kyllingen i stekeovn på 200 grader i 10 minutter.
  6. Skjær soppen i skiver, stek den og legg den til side.
  7. Legg de kokte potetene, med skjæreflaten ned i stekepannen sammen med litt olje. Tilsett stekt sopp og frisk timian. La det steke i ca. 5 minutter. Snu potetene.
  8. Visp ut melet i melken. Hell det over i stekepannen, sammen med kyllingkraften, bland godt sammen og la det koke i 5 minutter, til det tykner. 
  9. Smak til med salt og pepper. Tilsett litt sukkerkulør, hvis du vil ha en litt mørkere farge på sausen.
  10. Tilsett kylling, sitronskiver (fjern steiner) og aspargesbønnene.
  11. La det koke i ca. 5 minutter.
  12. Dryss over persille ved servering.
Steker kylling ✿✿
Steker poteter ✿✿

Klar til servering ✿✿
Spis & Nyt ✿✿

Ingredienser ✿✿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar