Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

søndag 14. august 2016

Ukemeny - Uke 33 / 2016 ✿ August ♫


Vi er midt i august og sommeren er på hell nyt de siste varme solstrålene
Med høsten kommer også mye godt, vi bor jo "Midt i matfatet" her på Hedemarken.
Ferske rotgrønnsaker, ferskt lammekjøtt, skogen er full av bær og sopp.
Vi har mye å se frem til !!

Jeg drar på hytta i fjellheimen til helgen, så til helgen blir det hyttemat !
Håper dere kan finne noe som frister !
Link til oppskrifter finner dere i navnet på retten.
Lag en fin uke ♫

Mandag

Blomkålsuppe med sprøtt bacon

Nå er det masse fersk, god og billig Norsk blomkål i butikkene.
Blomkål har en mild, god smak, som passer godt sammen med andre ingredienser.
Nydelig fløyelsmyk suppe med sprøstekt bacon.


Tirsdag

Enkel ovnsrett med kylling, bacon og grønnsaker.
Tar litt tid å forberede, men du får ryddet bort kjeler, kniver og 'kar' før middag !!
Smakfull middag for hele familien, spesielt populær hos 'kidsa' 


Onsdag

Onsdag er det lov å kose seg litt ekstra.
Lag en enkel, men veldig god, smaksrik wok med mørt storfekjøtt, sprø sukkererter, rødløk og frisk basilikum.


Torsdag
Pannestekt laks med blomkålgrateng og jordbær

Tar en dag til med god norsk blomkål. Jordbær får man jo kjøpt året rundt nå, men du kan gjerne bytte den ut med bringebær !
Nydelig middag !


Fredag
Innbakte lammepølser med hot tomatsalsa og mozzarella, på hyttevis

Enkel og god middag, som passer ypperlig når man skal ha noe kjapt, enkelt og godt.
Bruk de pølsene du liker best -og skikkelig 'juks' : ferdig pizzabunn.
Tomatsalsaen lager jeg dagen før og tar med meg i sekken.


Lørdag
Fondue Bourguignonne & rødvin foran peisen

Skikkelig digg hyttemat !!
Fondue Bourguignonne er terninger med kjøtt, noen bruker også grønnsaker og
sjømat, spiddet på fonduegafler og stekt i olje av hver enkelt rundt bordet.
Jeg serverer retten med bakt potet, kryddersmør og bearnaisesaus.


Søndag
Flesk og duppe

Tradisjonsrik husmannskost som har vært vanlig mat i hele Norge.
Flesk er flesk, det blir brukt både sideflesk og bacon og duppen lages på ulike måter fra hjem til hjem. Husmannskosten bærer preg av at menneskene levde et tøft liv med hardt fysisk arbeid og trengte fet, energirik mat.
Duppe er rett og slett en ganske tykk hvit saus, blandet med stekefettet fra flesket.
Jeg serverer flesk og duppe med kokte poteter og gulrøtter.


Ukens dessert
Kesampiker

En litt sunnere utgave av "Tilslørte bondepiker" ♫
Skikkelig "juks", ikke akkurat "laget fra bunnen av", men veldig godt !
Fin dessert og lage når du er på hyttetur -eller når det frister med en god dessert, laget på 5 minutter.





((¯`´¯) Lev - Spis & Nyt
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿¸.•*¨`*•..¸✿✿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar