28 september 2016

Pasta Carbonara ♫♪ -med spaghetti og bacon !


Pasta carbonara er en kjent italiensk pastarett.
Den tilberedes vanligvis med spaghetti.
Over den ferdigkokte pastaen helles en blanding av stekt pancetta (italiensk bacon), svart pepper,
egg og parmesan.

Her er en enkel utgave med spaghetti, sprøstekt bacon og Grana Padano.
Fiks, ferdig på under 30 minutter ♫♪


Til 2 porsjoner:
  • 140 g bacon
  • 250 g spaghetti
  • 3 stk egg
  • Salt
  • Pepper
  • 100 g parmesan / Grana Padano
Sånn gjør du:
  1. Legg bacon på en stekeplate med bakepapir, stek dem i ovn på 180°C i 15-20 minutter.
  2. Kok pasta etter anvisning på pakken og sil av vannet.
  3. Vips eggene lett sammen og krydre dem godt med salt og pepper.
  4. Hell eggene over spaghettien og rør dem godt inn.
  5. Skjær baconet i biter og bland dem inn pastaen.
  6. Dryss over revet parmesan ved servering.
Spis & Nyt  ♫♪
Grana Padano er en meget kjent italiensk fastost som blir produsert av upasteurisert kumelk. Osten har de samme egenskaper som Parmesan (ost laget i Parme-dalen), men denne er produsert i nabodistriktene og hører inn under typebetegnelsen parmesan. Grana Padano modnes i 15–18 måneder ved 15–20°C. I løpet av denne perioden blir den stadig snudd, saltet og vasket med saltvann.

At noe så enkelt, kan bli så godt ♫♪
Servert med revet mozzarella til min bedre halvdel, som ikke er begeistret for parmesan !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF