05 oktober 2016

Blomkålsuppe Red Curry !


Red Curry Paste
- kan du lage selv, hvis du har hvitløk, rød chili, sitrongress, thailandsk chili, galanga, kaffir limeblader, fennikel, korriander og salt. Jeg kjøpte ett glass fra Santa Maria - enkelt og greit !!
Hvor sterk den er varier fra forskjellige merker.

Blomkål har en mild smak og passer til nesten alt.
Den er stappfull av vitamin C og B-vitaminet folat. Til tross for den bleke, hvite fargen er dette en grønnsak med svært sterke helsebringende plantestoffer, såkalte fytokjemikalier.

Her har jeg laget en hot, kremet blomkålsuppe med masse smak !

Prøv den da vel ♫♪


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 1 stk stort blomkålhode
  • 1⁄2-1 stk finhakket løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss red curry paste
  • 7 dl vann
  • 2 stk grønnsaksbuljongterning
  • 3 dl koksmelk, lett
  • 1 ts gurkemeie 
  • 1⁄2 ts salt
  • 1⁄4 ts pepper
  • Chili
  • Koriander

nn gjør du:
  1. Skjær blomkål i buketter. 
  2. Hakk sjalottløk og hvitløk. 
  3. Fres løken blank og myk i litt olje. 
  4. Tilsett hvitløk og curry paste og fres videre under omrøring i ca. ett minutt. 
  5. Tilsett blomkål, kokosmelk, gurkemeie, vann og buljongterninger. 
  6. Kok opp og la det koke videre til blomkålen er mør, ca. 15 minutter. 
  7. Kjør suppen med en stavmikser, til den har ønsket konsistens. 
  8. Smak til med salt og pepper. 
  9. Dryss over chili og frisk koriander ved servering.
Suppen kan serveres med litt proteiner, som kylling, sprøstekt bacon eller ferdig kokte tigerreker, som jeg har gjort her !

Blomkålen er kokt og suppen skal "kjøres" med stavmikser !

Ingredienser ! Gurkemeie er ikke med på bildet, rettene mine blir som regel endret litt på underveis !
Dette bildet finner du også på Instagram !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF