Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

fredag 21. oktober 2016

Kremet hot pastasalat med kjempereker !


Kjempereker, tigerreker, kongereker - kjært barn har mange navn, blir også blir kalt scampi !
Scampi er egentlig ett fellesord, som brukes i Norge om sjøkreps, kjempereker og hummerhaler.

I dag brukte jeg ferdig kokte scampi i en fantastisk, smakfull, kremet pastasalat !
Perfekt, nydelig kosemat  
Pastasalaten bør oppbevares i kjøleskap, med temperatur på 2-4 grader og spises i løpet av 2 dager.
Pastasalaten kan gjerne serveres med godt brød, ett dryss friske urter og en lime båt.


Du trenger til 6 porsjoner:
  • 250 g ukokt pasta
  • 500 g ferdig kokte kjempereker
  • 1 liten boks mais
  • 1/2 agurk
  • 1/4 isbergsalat
  • 1/2-1 rødløk
  • 1 rød paprika
  • 1 gul eller orange paprika
  • 1 fast eple
  • Friske urter, koriander og dill passer godt til denne salaten
  • Lime
  • Godt brød

Sånn gjør du:
  1. Lag først dressingen og sett den i kjøleskapet, så smakene får satt seg litt.
  2. Stek kjempereker, hvis du ikke bruker ferdig kokte.
  3. Kok pasta al'dente etter anvisning på pakken, sil av vannet og skyll pastaen i kaldt vann, så den ikke fester seg sammen. Avkjøles.
  4. Skjær salaten i biter.
  5. Sil kraften godt av maisen.
  6. Skjær agurk i biter, fjern den bløte remsen i midten.
  7. Finhakk rødløk.
  8. Skjær paprika og eple i terninger.
  9. Bland alt forsiktig sammen og vend inn dressingen.
  10. Frisk koriander på toppen er alltid godt -og litt dill
Dressing:
  • 1 boks creme fraiche lett
  • 1 pose/165 g majones
  • 2 ss rød pesto
  • 2 ss chillisaus
  • 2 ts soyasaus
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ts paprikapulver
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss sitronsaft
Bland godt sammen alle ingrediensene og sett den i kjøleskapet.

Dressing !
Klar til montering !
Klar til servering !
Servert med hvitløksbrød !
Spis & Nyt !

Tips:
Du kan selvfølgelig bruke rå tinte kjempereker/scampi, hvordan de skal renses kan du lese litt om her. De skal stekes raskt i varm panne med litt olje på begge sider, til de skifter farge til rosa. Ikke stek dem for lenge, da blir de fort litt seige. Avkjøles før du legger dem i salaten.

Ingredienser !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar