Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

søndag 23. oktober 2016

Ovnsbakte svinekoteletter med rotgrønnsaker !


Skikkelig god gammeldags søndagsmiddag !
Alt stekt i en form - enkelt og svinaktig godt ★ ☆
Dagens søndagsmiddag kan stå i stekeovn i alt fra 1 til 7 timer, det avgjør du selv.
Jo lengre steketid, desto mørere kjøtt.
Høstens farger på en tallerken ஃ☂ஃஃ☂ஃ



Til 4 porsjoner trenger du:
  • 4-8 svinekoteletter
  • 4 poteter
  • 1 søtpotet
  • 3 gulrøtter
  • 2 minipurre
  • 100 g pastinakk
  • 200 g kålrot
  • 3 dl kjøttkraft
  • Salt
  • Pepper
  • Rosmarin, tørket
  • Persille
Sånn gjør du:
  1. Legg grønnsaker, skjært i biter i en ildfast form eller ovnspanne.
  2. Hell over utblandet kjøttkraft. Jeg brukte vann og ett beger kjøttfond.
  3. Krydre med salt, pepper og litt rosmarin.
  4. Brun kotelettene i en stekepanne. Krydre dem med salt og pepper. Kan gjerne skjære av beinet før du steker dem. Skal kun brunes, trenger ikke gjennomstekes. 
  5. Legg kotelettene over grønnsakene.
  6. Legg på lokk eller aluminiumsfolie og stekes i stekeovn i alt fra 1-7 timer.
  7. Fjern lokket de siste 20-30 minuttene og øk temperaturen til 225 °C
  8. Dryss over persille før servering
  9. Spis & Nyt

Ovnstemperaturen er avhengig av hvor lenge retten skal stå i stekeovnen :

100 °C -  6-7 timer
125 °C -  4-5 timer
150 °C -  3 timer
175 °C -  1-2 timer
200 °C -  ca. 1 time

Grønnsaker !
Klar til steking !
Klar til servering !

Høstens farger til middag !

Spis & Nyt !!

Ingredienser !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar