29 oktober 2016

Remulade ♫♪


Remulade er en smaksatt majones tilsatt grovhakket kapers, sylteagurk, sjalottløk og persille 🌿
Den har syrligere smak enn majones og passer veldig godt til kabaret og roastbiff.

Hjemmelaget remulade lager du raskt med en stavmikser.

Det er viktig at alle ingrediensen har samme temperatur, så la egg, sennep, sitron og olje stå i romtemperatur ca. en time før du lager den.
Hvis ingrediensene ikke har samme temperatur, vil majonesen/remuladen bli til 'suppe'.

Oljen du bruker bør være smaksnøytral, anbefaler solsikke eller rapsolje.


Raskt og enkelt - Prøv da vel !!


Du trenger til ca. 3 dl remulade:
  • 2 stk eggeplommer
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 dl raps eller solsikkeolje
  • 2 ss finhakket kapers
  • 2 ss finhakket frisk persille
  • 4 ss finhakket sylteagurk
  • 1 stk finhakket sjalottløk
  • 1⁄2 ts salt
  • 1⁄4 ts pepper
Sånn gjør du:
  1. Skill eggeplommene fra hviten.
  2. Tilsett eggeplommer, sennep og sitronsaft i en smal beholder.
  3. Hell over oljen forsiktig helt til slutt. Oljen er lettere enn de andre ingrediensene og legger seg på toppen. 
  4. Sett stavmikseren i bunnen av beholderen.
  5. Når du ser at emulsjonen starter så løfter du litt på stavmikseren, forsett og kjøre mikseren forsiktig opp og ned til majonesen er ferdig.
  6. Bland inn kapers, persille, sylteagurk, sjalottløk og smak til med salt og pepper.
  7. Settes i kjøleskapet frem til servering.
Da setter vi i gang.... Eggeplommer, sennep og sitronsaft.. -og alt må ha samme temperatur !!

Hell forsiktig over oljen......
Sett stavmikseren i bunn..... - og kjør på....
etter 15 sekunder....... Tilsett løk, kapers, sylteagurk og persille -og smak til med salt og pepper !

Ingredienser !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF