14 oktober 2016

Svinefilet på grønnsakseng ♫♫♥



Smaksrik, enkel og god middag !
Mørt svinekjøtt servert med ett lass grønnsaker -og en skvett fløte
Jeg serverte retten med ovnsbakte poteter.
God middag ♫♫

Dagens vin:  Masi Modello delle Venezie Rosso 2015


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800 g svin indrefilet
  • 4 stk gulrøtter
  • 4 stk sjalottløk
  • 1 purre eller 2-3 stk minipurre
  • 1 squash
  • 1 paprika
  • 2 fedd hvitløk
  • Salt 
  • Pepper
  • 2 ss hakket oregano
  • 3 ss soyasaus
  • 3 dl kremfløte
  • Persille, til pynt
Sånn gjør du:
  1. Skjær gulrøttene i skiver.
  2. Skjær løken i båter. 
  3. Skjær squashen i centimetertykke skiver. Kan gjerne skjære dem i to deler.
  4. Skyll purren og skjær den i ringer. 
  5. Skjær paprika i biter.
  6. Finhakk hvitløk
  7. Legg grønnsakene i en ildfast form og bland alt godt sammen.
  8. Dryss over oregano. Bruk både blader og stilken. Den er veldig sterk på smak, så ikke bruk altfor mye.
  9. Hell over soyasaus og fløte.
  10. Krydre med salt og pepper.
  11. Renskjær svinefileten og brun den raskt i en stekepanne på begge sider.
  12. Krydre godt med salt og pepper.
  13. Legg dem oppå grønnsakene. 
  14. Stek på 150°C varmluft til steketermometeret viser 65-68°C, da er den lett rosa (70-72°C gjennomstekt). Det tar ca. 30 minutter. Husk at temperaturen stiger mens kjøttet hviler, så den kan fort bli tørr hvis du gjennomsteker den på 72+°C. Har du ikke steketermometer, så er det ingen krise. Ganske så perfekt etter 30 minutter.
  15. Ta svinefileten ut av stekeovn og la den hvile under aluminiumsfolie i 10 minutter. Mens kjøttet hviler kan du steke ferdig grønnsakene i stekeovn. Sett opp temperaturen til 200°C varmluft.
  16. Skjær svinefileten i skiver og legg skivene over grønnsakene ved servering. Du kan selvfølgelig legge den over på ett serveringsfat. Retten inneholder mye saus, så jeg serverte den rett fra formen. Enkelt og greit !
  17. Dryss over litt frisk persille. 
  18. Spis & Nyt
Masi Modello delle Venezie Rosso 2015
Bløt, saftig og umiddelbar, preg av røde bær og urter.
Billig og god  ♫♫ Kr. 115,-


Smak:

Bløt, saftig og umiddelbar, preg av røde bær og urter.
Lukt:
Aroma preget av røde bær og grønne urter, antydning til vanilje.
Farge:
Dyp rød.
Produsent:
Masi Agr.
Årgang:
2015
Land, distrikt, underdistrikt:
Italia, Veneto, Delle Venezie
Råstoff:
Raboso 15%, Refosco 70%
Metode:
Temperaturkontrollert vinifikasjon i ståltanker.

Grønnsaker ! Skal helle over soyasaus og fløte ♫♫

Brunet indrefilet og grønnsaker, klar til steking i ovn ♫♫

TIPS :
Potetene stekte jeg sammen med kjøttet, på nederste rille. Satte potetene inn i ovn når jeg begynte å brune kjøttet. Stekte dem videre i ovn på 200°C varmluft, sammen med grønnsakene mens kjøttet hvilte.

Nydelig middag ♫♫

Ingredienser ♫♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF