Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

lørdag 5. november 2016

Fruktsalat med vanilje & cognac ✿


Herlig frisk himmelsk dessert.
Frukt og bær er jo bare så godt da. Bruk de fruktene du liker best og som er i sesong.
Konjakken kan du selvsagt droppe, hvis du ikke vil bruke alkohol eller hvis desserten skal serveres
til barn.

Nå er det nydelig Sharon frukt i butikkene 
Sharon ser ut som en liten, oransje tomat og hører til i persimonfamilien.
Persimon, eller kaki som den også blir kalt er en populær frukt i Kina og Japan, hvor også mesteparten av disse fruktene dyrkes.
Kakitreet kommer fra Kina og hører til ibenholtfamilien. Kaki er en av de eldste artene av dyrkede frukttrær, i Kina har arten vært dyrket i mer enn 2000 år. Treet kan bli opp til 10 meter høyt og minner i form om epletrær.
Sharonfrukten er en av de mange persimonsortene som finnes.
Sharon har opprinnelse så sent som på 1980-tallet i Sharondalen i Israel.


Oppskriften er mer enn nok til 6 porsjoner:

Sukkerlake:
  • 1 stk vaniljestang
  • 5 dl vann
  • 70 g sukker
  • 0,5 dl cognac
Frukter:
  • 1⁄2 stk galiamelon
  • 1 stk pære
  • 1 stk banan
  • 1 stk eple
  • 2 stk kiwi
  • 1 stk Sharon / persimon
  • 200 g jordbær
  • 150 g druer
  • Sitron, skallet
  • Valnøtter
  • Sitronmelisse til pynt

Sånn gjør du:
  1. Snitt vaniljestangen på midten og skrap ut innholdet med en kniv.
  2. Kok opp vann, sukker, vaniljefrøene og vaniljestangen.
  3. La det koke i 2 minutter. Hell i cognac når sukkerlaken har kjølnet litt, må være under 60 grader.
  4. Sil sukkerlaken og avkjøl den.
  5. Skjær frukt og bær i biter og legg det i en bolle.
  6. Riv over sitronskall.
  7. Blant alt forsiktig sammen og hell over sukkerlaken.
  8. Oppbevares i kjøleskapet frem til servering.
  9. Dryss over nøttene ved servering, så de ikke blir myke.
  10. Server med is, krem, kesam eller vaniljesaus.
Denne sukkerlaken smakte farlig godt altså
Skal helle over sukkerlake

Klar til servering

Spis & Nyt

Ingredienser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar