Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

fredag 25. november 2016

Kinesisk svinekam i Crock-Pot ♫♪ Servert med ris, vårløk og agurk & fennikelsalat !


Svinekam her altså, med en vri !
Nydelig smakfullt kjøtt, som faller fra hverandre når du ser på det !
Det er en utgave av Pulled Pork ! Får du igjen rester kan du blant annet bruke den til
PULLED PORK FAJITAS ♫♪ Oppskrift: Her
Svinekam, jeg brukte røkt, tilberedt i Crock-Pot, kan forberedes raskt og enkelt -og lager helt seg selv, mens du er på jobb, på skole, eller gjør noe spennende og morsomt langt unna kjøkkenet.
Kan kokes i 6 eller 10 timer !
Den syrlige salaten passer perfekt til det kraftige, smakfulle svinekjøttet ♫♪



Kinesisk svinekam:
  • 3 fedd finhakket/revet hvitløk
  • 1,5 ss finhakket/revet ingefær
  • 3 ss flytende honning
  • 3 ss soyasaus
  • 3 ss cognac
  • 2 ts sesamolje
  • 2 ts kinesisk femkrydder
  • 1,5 kg røkt svinekam
  • Vårløk
  • Kokt ris
  • Agurk & fennikelsalat *

Sånn gjør du:
  1. Bland sammen hvitløk, ingefær, honning, soyasaus, cognac, sesamolje og femkrydder i en  bolle.
  2. Legg svinekamen i Crock-Pot kjelen og gni den godt inn med marinaden.
  3. Mariner den i kjøleskapet i minst 4 timer, gjerne natten over. Jeg gjorde den i stand på kvelden og lot den ligge i Crock-Pot kjelen natten over.
  4. Sett kjelen i varmeelementet og kok den på HIGH i 6 timer eller på LOW i 10 timer. Jeg satte på Crock-Pot kjelen på LOW kl. 07.30.... så dro jeg på jobb. Jeg kokte den i 10 timer og lot den stå på keep warm i 1/2 time, til gjestene kom kl. 18.
  5. Del opp kjøttet ved hjelp av to gafler. Svinekammen faller nesten fra hverandre når du ser på den. Fjern beina - og jeg fjernet også det meste av det tydelige fettet. Litt overfølsom for fett og slintrer jeg altså.... ! Du kan dele den opp og holde den varm på fatet, innpakket i aluminimsfolie  i stekeovn på 100 grader.
  6. Sil kraften, som har dannet seg i kjelen. Hold dem varm i en liten kjele, på svak varme.
  7. Legg kjøttet på ett fat, hell kraften over eller server den ved siden av, den er veldig sterk på smak så bruk en skje -ikke ett sausenebb.
  8. Dryss over vårløk, skjært i tynne ringer og server med varm, kokt ris og agurk & fennikelsalat.
  9. Spis & Nyt !

Agurk & fennikelsalat:
  • 1 stk agurk
  • 1 stk fennikel
  • 1 dl eplecidereddik
  • 1 dl vann
  • 1 bunt koriander
  • 1 ss sesamfrø
Sånn gjør du:
  1. Skjær agurk og fennikel i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin.
  2. Bland sammen vann og eplecidereddik.
  3. Hakk koriander.
  4. Bland agurk og fennikel sammen og hell over eddiken.
  5. Dryss over koriander og sesamfrø.
Koke ris:
Les på pakningsvedlegget, da det er mange forskjellige typer.
Blandingsforholdet er, som regel en del ris og to deler vann.
Til 4 porsjoner: 2,5 dl ris + 5 dl vann.
  1. Skyll risen i vann. Da blir risen luftigere. Det er ikke nødvendig altså, men risen blir veldig god.
  2. Hell vann i en tykkbunnet kjele og ha i risen.
  3. Kok opp over sterk varme uten lokk.
  4. Rør rundt og skru ned varmen.
  5. Sett på lokk og la risen småkoke ca. 15-20 minutter, til vannet er absorbert.
  6. Ta risen av platen og la den trekke med lokk i 5-10 minutter.
Planeta Plumbago Nero d Avola 2014
Saftig og avrundet. Røde bær.


Smak:

Saftig og avrundet. Røde bær.
Lukt:
Plomme, solbær og et hint av sjokolade.
Farge:
Intens rubinrød.
Produsent:
Planeta
Årgang:
2014
Land, distrikt, underdistrikt:
Italia, Sicilia
Råstoff:
Nero d'Avola
Alkoholprosent:
13%
Syre:
6,3 gram per liter
Sukker:
2,6 gram per liter

Marinaden er klar !
Svinekammen er gnidd inn med marinaden, skal sette lokket på kjelen og sette den i kjøleskapet natten over !
God morgen 😊 Kl. 07.30 - setter på Crock-Pot'n og drar på jobb... ♫
Ingredienser til agurk & fennikelsalat !
Agurk & fennikelsalat ♫♪
Kokt på LOW i 10 timer ♫
Kjøttet er sååååå mørt ♫
Klart til servering ♫♪
Spis & Nyt ♫♪

Ingredienser !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar