Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

lørdag 5. november 2016

Pizza med parmaskinke, tomat og hjemmelaget basilikumspesto !


Smaksrik, nydelig frisk pizza med ferske ingredienser !
Pizza med hjemmelaget pizzasaus, god italiensk skinke, små smaks tomater, hjemmelaget pesto av basilikum og masse revet ost 
Toppet med frisk ruccola og basilikum ved servering !
Spis & Nyt ♫♪



Pizzabunn:
  • 500 g hvetemel eller pizzamel / ca. 7 dl
  • 1/2 pose tørr pizzagjær
  • 3 dl vann
  • 1/4 dl olje
  • 1,5 ts salt
Sånn gjør du:
  1. Bland inn gjæren med en 3/4 av melet.
  2. Tilsett lunket vann, olje, salt og resten av melet, litt og litt mel om gangen. 
  3. Elt deigen sammen, tilsett nok mel så den blir smidig.
  4. La den heve i 45 minutter. Kan gjerne stå lenger.
  5. Del deigen i fire emner og kjevl ut pizzabunner eller lag en stor langpanne-pizza.
Pizzasaus:
  • 1 Box tomater med basilikum og oregano *
  • 4 ss tomatpurè
  • Salt
  • Pepper
  • En neve frisk basilikum, grovhakket eller 1-2 ts tørr basilikum.
Sånn gjør du:
  1. Kok opp tomater, tomatpure, basilikum og smak til med krydder.
  2. Kokes i ca. 20 minutter.
  3. Bruk gjerne en stavmikser for å få fin konsistens. (Blir nok til to store pizza, frys ned eller tilsett stekt kjøttdeig og bruk restene til pastamiddag)
Tips: Bruker du hermetiserte tomater uten krydder kan du tilsette 2 ts tørket basilikum og 2 ts oregano.

Pesto:
  • 1 potte basilikum 
  • 2 ss pinjekjerner
  • 50 g reven parmesan
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 dl god olivenolje
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Mos balsilikum, parmesan, pinjekjerner (som du bør riste i en varm panne først) og hvitløk i en foodprosessor/blender.
  2. Tilsett olivenolje litt og litt om gangen.
  3. Smak til med salt og pepper.
Topping:
  • Parmaskinke
  • Små smaks tomater
  • Revet ost
  • Pesto *
  • Ruccola
  • Basilikum

Slik gjør du:
  1. Smør ett godt lag med pizzasaus på pizzabunnen.
  2. Legg på ett godt tykt lag med ost, parmaskinke, tomater (delt i to) og pesto.
  3. Stek pizza på 225 grader i 15-20 minutter,
  4. Legg på ruccola og hakket basilikum ved servering.
Gjennoppskrift:
Restene av pizzasausen kan brukes til blant annet spagettisaus med kjøttdeig.
Parmaskinke, ruccola og pesto kan du lage en god salat av, oppskrift her

Vi begynner med pizzadeigen
Deigen står til heving og vi fortsetter med pizzasausen....
Mens pizzasausen koker lager vi pesto ♫
Straks klar...... skal smake til med salt og pepper !
PESTO ♫
Moser pizzasausen med stavmikser !
Pizzabunnen er klar

Lagt på pizzasaus, ost og parmaskinke ♫ 

Klar til steking ♫ 
Ferdig stekt ♫ 
Klar til servering ♫ Italiensk i glasset ♫ 
Som ungdommene sier : Dritgod ♫ 

Spis & Nyt ♫ 
2 stk - Verdens beste pizza !! Klare til steking 🙃🍃

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar