Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

søndag 11. desember 2016

Bløtkake toppet med bær og frukt ✿⊱ ✿⊱


Bløtkake, bestilt til avslutning av kurset :
Å leve godt som senior - et kurs om helse og livsmestring, i regi av Friskliv Senior, Hamar kommune. Hamar kommune "truer" med å legge ned Friskliv Senior, får håpe det ikke skjer da mange eldre setter pris på "Helsestasjonen for eldre". Du kan lese innlegg fra min far om det her, hvis du er interessert.

Når sant skal sies er den bestilt av min far, som synes bløtkakene mine er bedre enn de man får
kjøpt fra bakerier, jeg baker vanligvis ikke på bestilling altså 💕
Jeg er absolutt ingen baker eller konditor, men en bløtkake får de fleste til !
Hjemmelaget er best 💕



Sukkerbrød:
  • 6 egg
  • 2 dl sukker
  • 2 dl hvetemel
  • 1 dl potetmel
  • 2 ts bakepulver
Sånn gjør du:
  1. Visp stiv eggedosis av egg og sukker.
  2. Bland sammen hvetemel, potetmel og bakepulver.
  3. Sikt det -og rør det forsiktig inn i eggedosisen, røren skal være jevn, men rør ikke mer enn høyst nødvendig. Bruk gjerne en slikkepott.             
  4. Hell røren i en rund kakeform, 27Ø  med bakepapir i bunn. (Går nok bra med 26Ø eller 28Ø også) Formen skal ikke smøres.         
  5. Stek sukkerbrødet på nederste rille i ca. 45 minutter i forvarmet ovn, på 160 grader. Kaken bør stekes med en gang, så sett på ovnen før du begynner.
  6. Avkjøl kaken i formen. Skjær rundt kanten med en skarp, glatt kniv før du tar av kakeformen.
  7. Del bunnen i tre deler.
Kakefyll:
  • 6 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker
  • 5 dl ferdig vaniljekrem
  • 5 dl syltetøy av ønsket smak, jeg brukte jordbær.
  • Jordbær
  • Blåbær
  • Bringebær
  • Mandariner, hermetiserte
  • Kiwi
Sånn gjør du:
Visp fløten til krem med vaniljesukker.
Rør ut vaniljekremen og bland inn ca. 1/3 av fløtekremen, resten skal brukes til pynt.
  1. Legg på ett lag syltetøy på den nederste bunnen -og deretter vaniljekrem. Mange dynker kakebunnen, da kan du gjerne bruke saften fra de hermetiserte mandarinene. Selv synes jeg kaken blir bløt nok med syltetøyet og vaniljekremen -og at det ikke er nødvendig når man bruker godt, hjemmelaget sukkerbrød.
  2. Legg på den midterste kakebunnen, ett lag syltetøy og ett lag vaniljekrem. ( Det blir nok litt vaniljekrem igjen altså, kan spise den sammen med rester av frukt og bær)
  3. Legg toppen av kakebunnen på kaken.
  4. Ha ett lag krem på toppen kaken, ta resten av kremen i en sprøytepose og sprøyt på resten av kremen rundt kaken -og litt rundt kanten.
  5. Legg på frukt og bær i biter.
  6. Legg på noen "kremroser" her og der, hvis du har igjen litt.
Sikter det tørre inn i eggedosisen
Bland røren forsiktig sammen, så ikke luften 'går ut'
Klar til steking
Ferdig stekt


Ganske så perfekt, om jeg kan si det selv
Deler sukkerbrødet i 3 deler
Monterer sammen bløtkaken

Nom Nom
Dekket kaken med krem
Klar til servering
Spis & Nyt

Ingredienser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar