30 desember 2016

Crème Brûlée med julekrydder ♥


Crème brûlée er en kjent Fransk dessert -og betyr brent fløte.
Den er silkemyk og har en herlig, knasende karamellisert topping.
Her har jeg laget en 'juleversjon' med kjente julesmaker
Den kan med fordel lages dagen før servering, men vent med karamelliseringen til rett før servering.

Den originale Crème Brûlée, med vanilje finner du oppskrift på her.


Du trenger til 8 porsjoner:
  • 5 dl kremfløte
  • 1,5 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 3 egg, hele
  • 3 eggeplommer
  • 1/2 ts malt nellik
  • 1/2 ts malt ingefær
  • 1/2 ts kanel
  • 1/2 ts hvit pepper
  • 1 dl rørsukker/demerarasukker, til topping
Sånn gjør du:
  1. Ha fløte, melk, nellik, ingefær, kanel, pepper og sukker i en kjele. 
  2. Varm opp blandingen og la den trekke under omrøring i 5 minutter på svak varme, rett under kokepunket, men bør ikke koke.
  3. Ta kjelen av varmen og avkjøl blandingen til den er lunken.
  4. Pisk sammen eggene og eggeplommer og bland dem forsiktig i den lunkne blandingen.
  5. Sil blandingen.
  6. Hell blandingen i 8 små ildfaste former.
  7. Stek formene i vannbad (bruk ganske varmt vann) midt i ovnen på 150 grader i ca. 40 minutter.
  8. Avkjøles i romtemperatur.
  9. Sett formene i kjøleskapet i 4 timer, så de får 'satt' seg, gjerne natten over.
Servering:
Ta de ut av kjøleskapet ca. 30 minutter før de skal serveres, så de ikke er iskalde.
Dryss over rørsukker og smelt sukkeret med en Crème Brûlée-brenner.
Har du ikke har brenner, setter du dem under grillelementet i stekeovn ett par minutter.

Skal blande inn eggene med fløteblandingen, rør eggene forsiktig inn

Klare til steking

Karamelliserer rørsukker/demerarasukker på toppen ved servering
Klare til servering
Spis & Nyt
Ingredienser til Crème brûlée I tillegg trenger du rørsukker til karamellisering ved servering ♥


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF