Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

tirsdag 20. desember 2016

NØTTESTEK ♫♫ Julestek for veganere ♥


Nøttestek er typisk julemiddag for veganer og vegetarianere !
Steken er som navnet sier fylt med nøtter i tillegg til linser, grønnsaker og krydder.
Men, så mange forskjellige oppskrifter det er på nøttestek da du, dette er 'nesten' Veganmisjonen  sin oppskrift, men jeg fikk ikke tak i tørket steinsopp. Leste meg til at soyasaus kunne erstatte den smaken. Jeg tilsatte litt soyasaus og vanlig sjampinjong i stedet -og valgte og surre soppen og grønnsakene i litt olje før jeg tilsatte den i blandingen. Jeg byttet også ut tørre linser med hermetiserte.

Perfekt middag til bonussønnen, som kommer hjem til jul 
Kan fint spises selv om du ikke er veganer også altså !!
Spis & Nyt ♫♫


Nøttestek til 4 porsjoner:
  • 2 dl ris
  • 225 g ferdigkokte hermetiske linser
  • 0,5 ts salt
  • 1 stk laurbærblad
  • 4 dl vann
  • 2 dl mandler
  • 2 dl cashewnøtter, uten salt
  • 100 g sopp, hakket 
  • 1 stk purre
  • 1 stk hakket stangselleri
  • 1 stk rødløk, hakket
  • 0,5 stk finhakket chili
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • Stekeolje
  • 2 ts soyasaus
  • 1 ts muskat, malt
  • 0,5 dl rødvin 
  • 2 dl små havregryn
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
Sånn gjør du:
  1. Hell ris i en kjele sammen med salt, laurbærblad og vannet. 
  2. Kokes i henhold til koketiden på rispakken, tilsett skylte linser når det gjenstår ett par minutter.
  3. Rist nøttene og mandlene raskt i en tørr varm stekepanne. Mal dem til de er veldig småsmulet i en food processor.
  4. Skjær opp purre, sopp, stangselleri, løk, chili og hvitløk. Stek det gyllent i en stekepanne med litt olje.
  5. Ha den ferdigkokte ris- og linseblandingen i en stor bakebolle (fjern laurbærbladet).
  6. Tilsett nøttesmulene, soppblandingen, krydder, vin og havregryn.
  7. Mos det hele med stavmikser til det er en jevn farse. 
  8. Smak til med pepper og salt.
  9. Kle en brødform, på ca. 1 liter med bakepapir og dytt farsen godt nedi formen. 
  10. Stekes på 200 grader i ca 50 min.

Servering:
La julesteken avkjøles helt før du skjærer i den. Den trenger litt tid på å "sette seg".
Del julesteken i tykke skiver med en skarp kniv.
Stek skivene gylne og sprø på begge sider i olje rett før servering.
Den kan oppbevares 3-4 dager i kjøleskapet, men er også fin å fryse.
Jeg skjærer den i skiver og fryser dem i porsjonspakker, enkelt og greit !

De kan gjerne serveres sammen med VEGISTERKAKER 💕

Ristet nøtter, kokt ris og linser og stekt grønnsaker ♫♫
Malt nøtter ♫♫

Alle ingrediensene er tilsatt, skal mose det sammen med stavmikser ♫♫
Klar til steking ♫♫
Ferdig stekt ♫♫
Klar til servering, nesten.....
Steken skal skjæres opp i skiver og stekes i olje før servering ♫♫

Nøttestek og vegisterkaker etterstekes i varm olje 💕

Ingredienser ♫♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar