26 desember 2016

Panna cotta med limemarinerte bringebær


Jeg er begeistret for desserter, som kan gjøres i stand på forhånd - gjerne dagen før de skal serveres.
Den Italienske desserten passer ypperlig til det, men vent med å tilberede bringebærene.
Fløyelsmyk dessert med herlige syrlige bringebær 💕

Til 6-8 porsjoner trenger du:
  • 4 stk gelatinplater
  • 2 stk vaniljestang
  • 7 ½ dl kremfløte
  • 2 dl sukker
  • 2 lime
  • 125 g bringebær
  • 3 ss sukker til bringebærene
Sånn gjør du:
  1. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. (Hvis du ønsker og hvelve dem over på en asjett ved servering bør du bruke fire gelantinplater)
  2. Snitt vaniljestang på midten, skrap ut innholdet.
  3. Kok forsiktig opp fløte, sukker, saften av en lime, vaniljestenger og vaniljefrøene. 
  4. Ta det av platen, ta ut vaniljestengene, og rør inn gelatinen.
  5. Sil blandingen over i en mugge.
  6. Hell blandingen i små former eller glass.
  7. Avkjøl minst 4 timer før servering. Du kan gjerne lage dem dagen før de skal serveres, men vent med bringebærene.
  8. Bringebær: Rør ut sukkeret i saften av en lime. Hell marinaden over bringebærene og bland dem forsiktig. La dem trekke i limesaften i ca. 30 minutter.
  9. Legg bringebærene på toppen av desserten rett før servering.
Panna cotta er klar ! Skal marinere bringebær 💕

Klare til servering 💕

Spis & Nyt 💕

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF