18 desember 2016

Ukemeny - Julemeny - Uke 51 - 2016 ༺♥


Vi blir litt snytt for feriedager denne julen, i hvert fall de som jobber innenfor handelsstanden,
juleaften er på en lørdag  ~**~
Du kan gjøre det litt enklere for deg selv ved å forberede menyen for årets nest siste uke - da har du en ting mindre å tenke på under innspurten til den store dagen.

Her er mitt forslag til ukemeny for denne uken, 4 fiskemiddager faktisk og tradisjonen tro
ribbe og riskrem på juleaften.
Den beste julematen jeg kan få er pinnekjøtt, den står på menyen mandag neste uke, så kjøp i det du trenger til pinnekjøtt-middagen før helgen. 🎅

Link til oppskriftene ligger i navnet på retten.
Ha en fin uke - nyt den - og stress ned  ~**~

Mandag
SOLYANKA - Russisk restesuppe - med laks

SOLYANKA en tykk, krydret og syrlig suppe, som er vanlig i Russland og andre stater i det tidligere Sovjetunionen, samt i Tyskland. Det er opprinnelig en suppe, som ble laget for å bruke opp rester.
Her har jeg laget en god, fyldig, smaksrik suppe med laks ♫♪


Tirsdag
Fiskekaker med maissalsa ♪

Nydelig, frisk og smakfull rett 
Bruk gjerne hjemmelagede fiskekaker -eller bruk noen ekstra kroner på noen som inneholder mye fisk og smaker godt.
Jeg brukte koljekaker fra Innlandets -og kanskje Norges beste fiskebutikk, lettvint og godt !

(I dag bør du ta ribba ut av fryseren og la den tine i kjøleskapet, hvis du skal servere den på juleaften)

Onsdag
Tacograteng med kylling 💘 👪

Kjempegod, lettlaget, kraftig og smaksrik ovnsrett med 3 forskjellige oster !!
Denne vil garantert falle i smak hos både liten og stor 💘

(I løpet av dagen skal du krydre ribba godt inn med salt og pepper)


Torsdag
Pasta og grønnsaker med løvstek & asiatisk saus !

Enkel, rask og lettlaget middagsrett med masse smak.
Det som er praktisk med ferdig kjøpt løvstek, er at den skal tilberedes direkte fra fryst tilstand.
Resultatet blir en helt herlig, smakfull middag, som du kommer til å lage flere ganger


Fredag - Lille juleaften
RAKFISK !

«Nå har vi pynta treet, børi ved og vaska gølv»
Da setter vi oss rett og slett ned og "et rakfisk" !

(-også kan du gjerne steke karamellpuddingen, som skal serveres 1 juledag)

Lørdag - JULEAFTEN
Ribbe med medisterkaker, julepølser og surkål

I oppskriften, som du finner i linken over får du alt du trenger å vite for å lage en god ribbe-middag.
Husk at den bør krydres med salt og pepper 2-3 døgn før den skal stekes, men glemmer du det er det ingen krise, det blir jul allikevel !


Nesten like sikkert, som at ribba står på bordet -er den tradisjonelle desserten:
Riskrem med rød saus

Tradisjonen med riskrem kommer nok av at mange spiste risengrynsgrøt på formiddagen.
Restene måtte jo brukes opp, så da ble det riskrem til dessert.
Vi har enkelte ganger byttet den ut med multekrem, de årene vi fant multe.....



Søndag - 1 JULEDAG
Juletorsk med poteter, gulrøtter og sandefjordsmør

Kokt torsk har lang tradisjon som julemat i Norge.
Fersk juletorsk har sin opprinnelse i områder på Sørlandet og Sør-Vestlandet.
Der blir den ofte servert med lever og rogn -ett skikkelig herremåltid.

(Husk og legge pinnekjøttet i vann, det trenger vanligvis å vannes ut i 12-30 time, dette varierer så les på pakningsvedlegget på pinnekjøttet du bruker)


Karamellpudding ((♥))

Karamellpudding er nok en av Norges mest populære desserter.
Det er ikke noe rart, den er fløyelsmyk, smelter på tungen og smaker himmelsk.
Typisk juledessert, tror nok de fleste av oss spiser karamellpudding minst en gang i løpet av julen.

Den må stekes en eller to dager før den skal serveres. Kan gjerne steke den på lille juleaften og oppbevarer den i kjøleskapet frem til servering.


 GOD JUL til dere alle
- og husk julen er tid for kos og hygge, ikke stress og mas 🎅

  ⋰ ⋰
.((¯`´¯) Lev - Spis & Nyt !!
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿
           



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF