07 januar 2017

Asiatisk grønnsaksspaghetti med squash & søtpotet !


Nå skal jeg teste ut spiralizer/spiralkutter som jeg fikk til jul !
Den har 3 rivjern : Spaghetti (3,4mm) Fettucine (6,8mm) Båndspaghetti (rett knivblad)
Jeg brukte spaghetti-rivjernet i dag.

Søtpoteten kommer opprinnelig fra Sør-Amerika.
Navnet til tross, søtpoteten er ikke i slekt med poteten og smaken er en ganske annen. 
Den er søtere enn vanlig potet og kan minne litt om gulrot.
Søtpotet er svært rik på betakaroten, i tillegg til å gi deg vitamin A, C og -E vitaminer, kostfiber
og andre næringsstoffer.
Squash har en fantastisk evne til å trekke til seg smaker. Rå, strimlet, revet, i terninger eller skiver, squashen er like anvendlig i alle farger, fasonger og kombinasjoner. Squash er rik på kostfiber, men fattig på kalorier. Den er en fin kilde til B-vitamiet folat, vitamin C og mineralet kalium.


Herlig grønnsakspasta med asiatiske smaker !
Sunt og godt 💕


Du trenger:
  • 1 dl soyasaus
  • 1 lime, saften
  • 15 g frisk ingefær
  • 1 rød chili, finhakket
  • Koriander
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 stk søtpotet 
  • 1 stk squash
Sånn gjør du:
  1. Lag først sausen, så den får trekt litt: Bland soyasausen med saften av limen og finhakket chili. Skrell og kutt ingefær fint og ha den i soyasausen sammen med en neve finhakket frisk koriander, bruk stilkene også.
  2. Skrell søtpoteten.
  3. Skjær av endene på grønnsakene før du lager tynne strimler ved hjelp av spiralizer. Squashen gikk raskt og greit, søtpoteten var rene treningsøkten.
  4. Tørk godt av squashen før steking med tørkepapir, den inneholder mye vann.
  5. Fres grønnsakstrimlene raskt i olje i en varm panne.
  6. Hell over sausen og bland alt godt sammen.
  7. Serveres rykende varm med ett godt dryss med koriander.
Squahspaghetti 💕
Søtpotetspaghetti 💕
HOT Saus !!! 💕

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF