Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

mandag 2. januar 2017

Chicken Chop Suey 🐔


CHOP SUEY betyr blandede biter, så den kan lages med mange forskjellig ingredienser.
Det er vel den kinesiske retten, som er best kjent i Norge, men som det finnes 1000'vis av oppskrifter på.
Biff chop suey  og Svin chop suey kan også anbefales.
Herlig smakfull, sunn mat med mager kylling og masse grønnsaker 🐔



Du trenger til 4 porsjoner:
  • 600 g kyllingfilet
  • Raps eller solsikkeolje
  • 1 stk løk
  • 1/2 stk purre
  • 1-2 stk gulrøtter
  • 1 paprika
  • 100 g sjampinjong
  • 225 g bambusskudd 
  • 3 dl vann 
  • 1 hønsebuljongterning eller ett beger fond
  • 1 ss maisennamel
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss østerssaus (oyster sauce)

Sånn gjør du:
  1. Skjær kyllingen i strimler og brun den lett i olje. 
  2. Hakk løk og skjær sopp i skiver. 
  3. Brun løk og sopp sammen med kyllingen.
  4. Skjær purre i ringer, paprika i terninger og gulrøttene i tynne strimler.
  5. Ha alt i gryten, sammen med bamusskudd og hell over vann og kjøttfond.
  6. La retten småkoke i ca. 10 minutter.
  7. Jevn retten med maisennamel utrørt i litt vann.
  8. Kok opp og smak til med salt, pepper, soyasaus og østerssaus.
  9. Tilsett en dråpe sukkerkulør hvis du vil ha den litt mørkere.
  10. Server retten med kokt ris eller nudler.
Klar til servering 🐔


Spis & Nyt 🐔

Ingredienser 🐔

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar