Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

fredag 20. januar 2017

Karamell panna cotta med Whiskeysaus ♫♪


Herlig fløyelsmyk karamell panna cotta og smaksrik topping med ett hint av whiskey og lime 💕
Jeg har tidligere brukt denne sausen i Ananas med Whiskey.

Panna cotta kan gjøres ferdig i god tid og oppbevares i kjøleskapet til desserten skal serveres.
Sausen må lages rett før servering -og desserten må spises med en gang, sausen blir ikke så god
når den stivner !!
Dette var ett lite eksperiment, men joda den var god - for den som er skikkelig glad i søte desserter.
Har mistet tellingen på antall utgaver av PANNA COTTA, som finnes på bloggen.
Dette er min favoritt : Panna cotta med lime, jordbær & honning .


Til 6 porsjoner trenger du :
Panna cotta:
  • 175 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 4 gelantinplater
  • 7,5 dl fløte
Sånn gjør du:
  1. Legg gelatinen i kaldt vann i 5-10 minutter.
  2. Smelt sukkeret i en kjele, på svak varme til det blir lys karamell. Pass på at ikke karamellen blir brent ! Kan gjerne tilsette litt og litt sukker omgangen.
  3. Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene.
  4. Hell på 3 dl fløte og tilsett vaniljefrøene og vaniljestangen. Nå vil karamellen i bunn stivne.
  5. Legg på lokk og la det putre til karamellen er løst opp.
  6. Trekk kjelen av varmen og rør inn gelatinen.
  7. Avkjøl røren til ca. 40 grader og rør inn resten av den kalde fløten. 
  8. Ta ut vaniljestangen og sil blandingen.
  9. Hell blandingen i små kopper eller former.
  10. Sett dem kaldt i minimum 4 timer, gjerne natten over.

Whiskeysaus:
  • 100 g meierismør
  • 100 g brunt sukker
  • 1 lime
  • 3 ss whisky
Sånn gjør du:
  1. Smelt smør i en liten kjele eller panne og tilsett sukker, revet limeskall og limesaft. 
  2. Rør til sukkeret er oppløst.
  3. Ta pannen av varmen, la sausen avkjøles litt og tilsett whiskey, rør alt godt sammen.
  4. Hell lunken saus, ikke for varm -da vil desserten smelte, forsiktig over hver panna cotta rett før servering !
Karamell  ♫♪
Koker karamell, fløte og vaniljestang  ♫♪
Klar til å røre inn resten av fløten  ♫♪
Silt panna cotta, klar til å helle den over i glass  ♫♪
Karamell panna cotta , skal stivne i kjøleskapet ♫♪
Whiskeysaus ♫♪
Klar til servering ♫♪

Ingredienser ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar