15 januar 2017

Pølse i vaffel 😄


Pølse i vaffel er tradisjonsrik mat fra Østfold og enkelte steder i Sverige.

Historien sier at pølse i vaffel først så dagens lys i Moss på 60-tallet da Eyvind Hellstrøm jobbet i onkelens iskiosk i Moss. En dag gikk han tom for lompe og begynte å servere pølse i vaffel.
Men i den svenske kommunen Mellerud, omtrent 15 mil fra Moss, hevder de å ha funnet opp matretten enda tidligere.
– Dette skjedde på slutten av 1950-tallet. I likhet med i Norge solgte man pølser og det gikk tomt for pølsebrød. Derfor ble man tvunget til å ta i bruk vafler, og det ble en suksess. (Ref. NrkØstfold)



Det smaker veldig god med syltet rødløk som tilbehør.
Oppskrift  👉 her 

Noen velger å kutte ut sukkeret når de serverer vaflene med pølse, men den syrlige rødløken passet utmerket til søte, gode vafler.

Du trenger til 18 vafler:
  • 3 egg
  • 5 dl hvetemel
  • 6 dl melk
  • 5 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g ekte smør
Tilbehør:
  • Pølser
  • Ketchup
  • Sennep
  • - og eventuelt annet tilbehør som rødløk, syltet agurk, rekesalat.
Sånn gjør du:
Lag først vaflene:
  1. Visp sammen egg, melk og sukker.
  2. Smelt smør, la det avkjøles litt før du tilsetter smøret i vaffelrøren. 
  3. Bland alle tørre ingredienser, sikt det inn i røren litt og litt, mens du rører så det ikke klumper seg. 
  4. La røren svelle i 15 minutter.
  5. Stek vaflene i ett vaffeljern.
Wienerpølser trekkes i varmt vann, gjerne med litt kjøttkraft.
Grillpølser stekes i en varm panne med litt smør eller legges på grillen.

Steker vafler 


Klare til servering !
Spis & Nyt !
Smaker faktisk veldig godt 😄

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF