Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

søndag 15. januar 2017

Pølse i vaffel 😄


Pølse i vaffel er tradisjonsrik mat fra Østfold og enkelte steder i Sverige.
Den kjente kokken Eyvind Hellstrøm har fått æren for å finne opp retten, selv om det egentlig var onkelen hans som stod bak oppfinnelsen i Moss på 1960-tallet.
Pølse i vaffel er en spesialitet på Melløs stadion når Moss FK spiller hjemmekamper.
Retten skal også ha blitt servert i Fredrikstad allerede på 1950-tallet.


Det smakte veldig god med syltet rødløk til, som du finner oppskrift på her.
Noen velger å kutte ut sukkeret når de serverer vaflene med pølse, men den syrlige rødløken passet utmerket til søte, gode vafler.

Du trenger:
Til 18 vafler
  • 3 egg
  • 5 dl hvetemel
  • 6 dl melk
  • 5 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g ekte smør
Tilbehør:
  • Pølser
  • Ketchup
  • Sennep
  • - og eventuelt annet tilbehør som rødløk, syltet agurk, rekesalat. Jeg brukte syltet rødløk i dag.
Sånn gjør du:
Lag først vaflene:
  1. Visp sammen egg, melk og sukker.
  2. Smelt smør, la det avkjøles litt før du tilsetter smøret i vaffelrøren. 
  3. Bland alle tørre ingredienser, sikt det inn i røren litt og litt, mens du rører så det ikke klumper seg. 
  4. La røren svelle i 15 minutter.
  5. Stek vaflene i ett vaffeljern.
Wienerpølser trekkes i varmt vann, gjerne med litt kjøttkraft.
Grillpølser stekes i en varm panne med litt smør eller legges på grillen.
Steker vafler 


Klare til servering !
Spis & Nyt !
Smaker faktisk veldig godt 😄


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar