Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

lørdag 18. februar 2017

Kremet fiskegryte med blåskjell & reker ♥♫♪


Jeg er SÅ glad i skalldyr 
Kraften fra damping av blåskjell blir så god -og er nydelig å bruke som basis for gryter og supper.
Skalldyr er best på vinteren. Det iskalde vannet gjør at algene forsvinner og bedrer levevilkårene i sjøen, men det smaker godt året rundt.

Kjøp fisken i en butikk som har fiskedisk, da kan du kjøpe forskjellige filéter i små porsjoner.
I dag brukte jeg fersk laks og skrei.
Etter tips fra Hellstrøm er grytekraften laget med blåskjellkraft, poteter og tomater, som er kjørt sammen med stavmikser og silt til en fløyelsmyk kraft.
Den tar litt tid å tilberede, men er vel verdt ventingen, ta ett glass hvitvin og kos deg på kjøkkenet 
Utrolig sunn også, helt fri for meieriprodukter !!

Dagens vin:
Grand Fief de la Cormeraie Muscadet Sèvre et Maine sur Lie 


Du trenger til 2 solide porsjoner:
  • 1 kg ferske blåskjell
  • 6 dl vann
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 sjalottløk, hakket
  • 2 ss olje
  • Frisk timian, ca. 3 ss hakket
  • 2 stk poteter, skrelte i biter
  • 250 g cherrytomater
  • 1/4 ts kajennepepper
  • 100 g reker uten skall
  • 400 g fiskefilét, gjerne forskjellige typer
  • Salt
  • Pepper
  • Frisk dill

Sånn gjør du:
  1. Skrell reker og sett dem i kjøleskapet frem til servering.
  2. Vask og rens blåskjell, kast skadet blåskjell og de som ikke lukker seg.
  3. Fres hvitløk, sjalottløk og timian i olje. 
  4. Tilsett vann og la det koke opp.
  5. Tilsett blåskjell og damp dem under lokk i ca. 5 minutter, til skjellene har åpnet seg.
  6. Ta ut blåskjellene med en hullsleiv og ta ut blåskjellene fra skjellene. Sett dem til side.
  7. Tilsett poteter og tomater i blåskjellkraften. 
  8. Tilsett kajennepepper og kok til potene er møre.
  9. Kjør kraften med en stavmikser og sil den slik at den blir fin og glatt.
  10. Smak til kraften med salt og pepper.
  11. Trekk kjelen av kokeplaten før du legger i fisken.
  12. Skjær fisken i biter og legg dem i kjelen, la de trekke i ca. 5 minutter.
  13. Blåskjell og reker tilsettes rett på tallerken ved servering.
  14. Pynt med litt frisk dill.
  15. Spis & Nyt - Gjerne med godt brød !!
Grand Fief de la Cormeraie Muscadet Sèvre et Maine sur Lie 
Les om vinen lenger ned på innlegget ♫♪
Blåskjellene er ferdig dampet ♫♪

Renser blåskjell ♫♪

Koker poteter og tomater i blåskjellkraft ♫♪

Reker, blåskjell, laks og skrei ♫♪

Moser 'sausen' med en stavmikser ♫♪

Hellstrøm hadde rett, utrolig god kraft etter en liten omgang med stavmikseren Klar til å tilsette fisk ♫♪

Klar til servering med varme hvitløksbrød ♫♪

Smaker helt nydelig ♫♪

Spis & Nyt ♫♪

Dagens vin ♫♪
Ingredienser  ♫♪

Passerte 1000000 sidevisninger i dag !! Moro ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar