16 februar 2017

Kyllingsalat med linser, pasta & rød pesto


God enkel kyllingsalat med masse smak !
Jeg er så glad i pasta og pesto -i mange varianter.
Dette er en ganske sunn variant med fullkornspasta, kylling og masse grønnsaker og linser.

Rød pesto, gjerne med litt chili passer kjempegodt til kylling og pasta.
Spis & Nyt - Når som helst -og hvor som helst ♫♪


Kyllingsalat
Til 4 porsjoner :
  • 3 stk kyllingfilet
  • Kyllingkrydder
  • 200 g tørr fullkornpasta
  • 1 dl tomatpesto med chili
  • 50 g frisk ruccula
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk rødløk
  • 280 g mais, hermetisk
  • 290 g røde linser, ferdig kokte

Sånn gjør du:
  1. Krydre kyllingen med kyllingkrydder og stek den i olje, ca. 5 minutter på hver side ved middels varme. Skjær kyllingen i tynne strimler. Du kan også bruke ferdig grillet kylling hvis du vil det.
  2. Kok pastaen i rikelig med saltet vann etter anvisning på pakken.
  3. Hell av vannet og skyll pastaen i kaldt vann, så den ikke fester seg sammen.
  4. Lag tomatpesto eller bruk ferdig kjøpt på glass, og bland den inn i pastaen.
  5. Skjær rødløk i tynne strimler og paprika i terninger. 
  6. Skyll linser i kaldt vann.
  7. Bland sammen pasta, kylling, ruccola, mais, linser, rødløk og paprika.
Alle ingrediensene er klare ♫♪
Smakfullt og godt ♫♪

Ingredienser ♫♪
Den pestoen du lager selv er jo som regel den beste, men du trenger forskjellige ingredienser som du kanskje ikke bruker hver dag. Det kan være fristende, på travle dager og ty til ferdig pesto på glass.

Hvis du ønsker og lage pesto selv:
Tomatpesto med chili:
  • 2 fedd hvitløk
  • 100 g soltørkede tomater
  • 1 finhakket chili
  • 2 ss pinjekjerner
  • 2 ss revet parmesanost
  • 1 dl olivenolje
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Rist pinjekjerner i en varm panne.
  2. Ha alle ingrediensene til pestoen i en blender.
  3. Kjør sammen til en glatt mos og smak til med litt salt og pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF