17 februar 2017

Mongolsk biff i Crock-Pot ♫♫


Mongolia, som en gang var en del av Dsjengis Khans enorme imperium, er et steppeland med nomadisk kultur. Mongolia er en selvstendig stat beliggende i Øst- og Sentral-Asia.

Det mongolske kjøkken baseres på mat som passer til en nomadisk livsstil. 
De fleste måltider er baserte på kjøtt og fett fra kameler, sauer og kveg, sammen med et utvalg av meieriprodukter. Den mest fremtredende av disse meieriproduktene er airag, en type gjæret hestemelk. På restauranter er det  hovedsakelig smakfulle retter av biff og lammekjøtt, som står på menyen. 

Mongolsk biff finner du på menyen i mange kinarestauranter rundt omkring i hele verden !

Det er egentlig en rask wok rett, som lages på under 30 minutter.
Oppskrift på wok-utgaven finner du 👉 her.


Det finnes mange forskjellige oppskrifter på Mongolsk biff, dette ble min Crock-Pot utgave.

Denne oppskriften MÅ dere bare prøve, smaker himmelsk ♫♫
Kjøttet blir utrolig mørt og sausen smaker helt herlig etter langtidskoking på lav varme !


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 1 kg storfekjøtt uten bein, fett og slintrer
  • 1 dl hvetemel
  • 2 ss olivenolje
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • 1 rød chili, finhakket
  • 2 dl soyasaus
  • 1 ss hoisinsaus
  • 2 dl vann 
  • 1 dl brunt sukker
  • 3 stk gulrøtter, revet
  • Vårløk, til pynt
  • Kokt ris
Sånn gjør du:
  1. Skjær kjøttet i tynne strimler. Legg kjøttet i en pose og hell i mel, rist så alt blir godt fordelt. 
  2. Legg olivenolje, hakket hvitløk, chili, soyasaus, hoisinsaus, vann, brunt sukker og gulrøtter i kjelen og rør det godt sammen. 
  3. Tilsett biffstrimlene og bland kjøttet godt sammen med sausen.
  4. Kok på LOW i 5-6 timer. 
  5. Dryss over hakket vårløk ved servering og server retten med kokt ris.
Tips:
Det ble mye saus så hvis du skal lage dobbelt porsjon trenger du ikke doble sausmengden !

Koke ris:
Les på pakningsvedlegget, da det er mange forskjellige typer.
Blandingsforholdet er, som regel en del ris og to deler vann.
Til 4 porsjoner: 2,5 dl ris + 5 dl vann.
  1. Skyll risen i kaldt vann. Da blir risen luftigere. Det er ikke nødvendig altså, men risen blir veldig god.
  2. Hell vann i en tykkbunnet kjele, tilsett ris og litt salt.
  3. Kok opp over sterk varme uten lokk.
  4. Rør rundt og skru ned varmen.
  5. Sett på lokk og la risen småkoke ca. 15-20 minutter, til vannet er absorbert.
  6. Ta risen av platen og la den trekke med lokk i 5-10 minutter.
Sausen er klar ♫♫ Årsaken til at kjøttet blir blandet med mel er at sausen skal bli god og tykk !
Klar til "koking" ♫♫
Ferdig kokt ♫♫
Klar til servering ♫♫

Tips: Retten kan serveres med grønnsaker hvis du ønsker det ♫♫

Ingredienser ♫♫

1 kommentar:

  1. Det brune sukkeret, er det mørkt muscovado? Det gir jo litt smak i tillegg, så det blir ikke det samme som bare demerara. Hadde vært artig å vite.

    SvarSlett

Print Friendly and PDF