Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

lørdag 11. februar 2017

Mormor kake 💗 Sukkerbrød med sjokoladesmørkrem !


Dette er oppskriften fra min manns mormor, Magnhild Wilson, som hele sitt 79 år lange liv bodde på Ilseng på Hedmark 💗 Ole Marius har gode minner fra mormor og hennes helt 'spesielle' sjokoladekake, som han spiste STORE porsjoner av !
Nå har jeg endelig fått oppskriften på 'mormor kake' av svigermor !
Så får vi se -og høre om den smaker like godt, som den gjorde i barndommen 💗
Mormors oppskrift på sukkerbrød har jeg ikke, men tror oppskriften jeg bruker holder mål !



Sukkerbrød:
  • 6 egg
  • 2 dl sukker
  • 2 dl hvetemel
  • 1 dl potetmel
  • 2 ts bakepulver
Sånn gjør du:
  1. Visp stiv eggedosis av egg og sukker.
  2. Bland sammen hvetemel, potetmel og bakepulver.
  3. Sikt det -og rør det forsiktig inn i eggedosisen, røren skal være jevn, men rør ikke mer enn høyst nødvendig. Bruk gjerne en slikkepott. 
  4. Hell røren i en rund kakeform, 27Ø med bakepapir i bunn. (Går nok bra med 26Ø eller 28Ø også) Formen skal ikke smøres. 
  5. Stek sukkerbrødet på nederste rille i ca. 45 minutter i forvarmet ovn, på 160 grader. Kaken bør stekes med en gang, så sett på ovnen før du begynner.
  6. Avkjøl kaken i formen. Skjær rundt kanten med en skarp, glatt kniv før du tar av kakeformen.
Mormors sjokoladesmørkrem:
  • 125 g sukker
  • 250 g smør, byttet ut margarin med smør jeg altså mormor..... 😇
  • 3 egg
  • 120 g kokesjokolade
  • 50 g melis
Sånn gjorde jeg det (har ikke fremgangsmåten til mormor):
  1. Rør sukker, egg og romtemperert smør godt sammen.
  2. Smelt sjokoladen i vannbad eller mikrobølgeovn (Del sjokoladen i biter og legg dem i en bolle, sett den i mikrobølgeovn. Begynn med 30 sekunder, ta ut bollen og rør godt. Gjenta prosessen, men bruk kortere intervaller etterhvert)
  3. Tilsett smeltet sjokolade og bland alt godt sammen.
  4. Tilsett melis og visp kremen til den blir lysebrun og lekker.
Montering:
  1. Del sukkerbrødet i 2 eller 3 deler og smør på ett tykt lag sjokoladekrem mellom lagene.
  2. Dekk kaken med sjokoladekrem.
  3. (Pyntet med noen sjokoladehjerter, selv om det ikke stod i 'oppskriften')
  4. Spis & Nyt 💗
Mormor kake 💗 250 g margarin....c",)
Vispet eggedosis 💗
Sikter inn hvetemel, potetmel og bakepulver
Rør melet forsiktig inn, så ikke luften går ut.... 
Klar til steking 💗
Ferdig stekt 💗
Lager sjokoladesmørkrem 💗
Monterer sammen kaken 💗
Klar til servering 💗
Spis & Nyt 💗

Ingredienser 💗

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar