12 februar 2017

One-Pot Crock-Pot svineknoke med rustikk rotmos ♫♫


ONE-POT  - Prinsippet er, som navnet røper, at du putter alle ingrediensene i samme gryte !
CROCK-POTEr en elektrisk gryte, som koker maten på lav varme over lang tid.

I dag er det skikkelig husmannskost på menyen : svineknoke !
Svineknoke er beinet til grisen.
Trenger lang tilberedning, men når kjøttet har kokt ferdig er det mørt og godt.
Svineknoker er billig og god tradisjonsrik mat, den kan kjøpes naturell, saltet eller røkt.
Jeg brukte røkt svineknoke på 1,6 kg i denne oppskriften.

🌿 LAPSKAUS 

Du kan også lage lapskaus med samme oppskrift.
Da deler du bare kjøttet i passende biter og tilsetter kjøttet i rotmosen 
eller blander inn grønnsakene i biter.


Du trenger til 4 solide porsjoner:
  • 1 stk svineknoke (bør være på minimum 1,5 kg til 4 porsjoner)
  • 1 liter vann
  • 1/2 ts allehånde
  • 1 ss hel pepper
  • 3 stk laurbærblader
  • 2 ts tørket timian
  • 2 gule løk delt i 2-4 deler
  • 1 stk kålrot i biter
  • 4 gulrøtter, i biter
  • 6 poteter, i biter
  • 2-4 ss smør
  • Salt
  • Pepper
  • Persille
  • Tyttebærsyltetøy
  • Flatbrød
Sånn gjør du:
  1. Legg svineknoke, grønnsaker, vann og krydder i kjelen.
  2. Kok på LOW i 10-12 timer eller på HIGH i 5-7 timer, til, kjøttet løsner fra beinet. Knoke på 1 kg trenger 5 timer, 1,5 kg trenger 7 timer på HIGH. Ikke ta av lokket det to første timene. Jeg snudde svineknoken etter 3 timer, da ikke hele knoken var dekket med kraft.
  3. Ta ut kjøttet, løken og laurbærblader -og legg det til side.
  4. Ta ut kålrot, poteter og gulrøtter med en hullsleiv. La det renne godt av i en stor sil -og mos det sammen med en potetstapper.
  5. Spe rotmosen med litt av kraften, hvis nødvendig og tilsett smør. 
  6. Smak til rotmosen med salt og pepper.
  7. Rens svineknoken for bein og fett og server den med rotmos, tyttebær og flatbrød.
  8. Dryss over frisk persille ved servering.

Klar til koking  ♫♫ Retten vil synke litt sammen og kraften vil stige i kjelen etter ca. 2 timer.

Tips: 
Du trenger en stor Crock-Pot, hvis du skal lage denne retten, min er på 6 liter.
Har du ikke så stor Crock-Pot kan du koke svineknoke i Crock-Pot kjelen med løk, krydder, laurbærblad og noen gulrøtter.

Kok de øvrige grønnsakene i en vanlig kjele, gjerne med kraften fra Crock-Pot kjelen.

Rotmos og kokt svineknoke ♫

Sil kraften og sett den i kjøleskapet eller frys den ned ♫ 
Herlig kraft til lapskaus, supper, gryter og sauser !


 •♪♫⁀°♡ღ

Ingredienser ♫♫

Klar til servering ♫

Spis & Nyt ♫

2 kommentarer:

  1. TRYYK KOKER LAGER ALT HURTIG

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det vet jeg. Meningen med Crock-Pot er at man kan være borte, fra hjemmet hele dagen og komme hjem til ferdig middag:)

      Slett

Print Friendly and PDF