02 februar 2017

Pokè Bowl ♫♫ Fiskesalat fra Hawaii !


I 2016 ble vi introdusert for pokè,
Hawaiiansk gatemat !

Tradisjonelt lages pokè av gulfinnet tunfisk, men du kan også benytte annen sjømat som egner seg for å spise rått. Det var fiskere på Hawaii som først begynte å spise poke (uttales poh kay). Etter at de hadde renset og filetert fangsten, spiste de avskjæret fra fisken som mellommåltid. Fisken ble servert i små boller, med ris til. Pokè er et verb på Hawaii, det betyr å kutte.

Etter hvert hentet man inspirasjon fra Japan og andre asiatiske land, og tilsatte smaker som soyasaus, sjøgress og sesam. Noen begynte også å lage den med andre råvarer som var lett tilgjengelig, som avokado og mango. Originalt brukes shoyu, en tykkere variant av soyasaus, men vanlig soyasaus kan fint brukes.


KNALLGODT med nudler . Oppskriften finner du 👉 her

I sin enkleste form består pokè bare av marinert fisk, sesamfrø og hakket vårløk, men du kan også tilsette ulike grønnsaker eller frukt som avokado, mango og salat.

Serverer du retten med ris blir det en mettende og god lunch eller middag.

Dette er min utgave av Pokè ♫



Du trenger til 4 porsjoner:
  • 600 gram laks av god kvalitet
  • 200 g god ris, jeg bruker jasminris
  • 1 stk mango
  • 1 stk avokado
  • 1 stk lime
  • 10 cm agurk
  • 2 stk vårløk
  • 5 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ts sriracha (asiatisk chilisaus) 
  • 1 ss seasamfrø
  • Koriander
Sånn gjør du:
  1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Skrell og skjær mango og avokado i biter. Skvis litt limesaft over avokadoen, så den ikke blir brun.
  3. Del agurken på langs og fjern den bløte remsen i midten, skjær den i terninger.
  4. Hakk vårløk i tynne strimler.
  5. Skjær laksen i biter.
  6. Bland sammen soyasaus, chilisaus, sesamolje og sesamfrø i en bolle.
  7. Legg fisk, mango, avokado, agurk og vårløk i en bolle.
  8. Tilsett sausen og vend alt godt, men forsiktig sammen.
  9. Fordel retten på 4 tallerkener eller skåler og dryss over frisk koriander.
  10. Spis & Nyt ♫
Ingredienser ♫

Skal skjære opp laks ♫
Salaten er klar ♫
Klar til servering ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF