17 mars 2017

Cognacmousse med mandelkrokan ♫♫


Lett. luftig mousse med ett snev av cognac ♫
Servert med sprø mandelkrokan, som gjerne kan lages dagen før servering.
Dette er en nydelig avslutning av måltidet 


Du trenger til 6 porsjoner:
  • 130 g sukker
  • 80 g mandler
  • 200 g mørk sjokolade
  • 30 g smør
  • 4 egg
  • 50 g sukker
  • 0,5 dl cognac
Mandelkrokan:
  1. Smelt sukkeret på svak varme til gyllen karamell. Jeg tilsetter litt og litt sukker om gangen. Ikke rør i sukkeret før alt er oppløst, da blir det klumper. 
  2. Tilsett mandler som ristes med i 2-3 minutter.
  3. Hell det hele ut på bakepapir og la det avkjøle helt, til det stivner. 
  4. Hakk med en skarp kniv til grove smuler eller kjør den i en mikser.


Cognacmousse:
  1. Smelt smøret på svak varme.
  2. Smelt sjokoladen i smøret.
  3. Skill eggene.
  4. Pisk eggehviter og sukker til det er kremet og hvitt.
  5. Pisk eggeplommene.
  6. Avkjøl sjokoladen litt før den røres sammen med eggeplommer og cognac.
  7. Vend forsiktig inn eggehvitene.
  8. Legg litt mandelkrokan i glass eller porsjonsformer.
  9. Fyll opp med mousse og pynt med mer krokan på toppen.
  10. La de stå i kjøleskapet i minst 3 timer, til de har stivnet.
  11. Ta moussen ut av kjøleskapet 30 minutter før servering.
Smelter sukker til mandelkrokan ♫♫
Ferdig avkjølt ♫♫
Lager krokanstrøssel av halvparten ♫♫ Til de med 'dårlige' tenner 😊
Grovhakket krokan ♫♫
Mandelkrokanen er klar til servering ♫♫ Kjempegod på is også !!
Ingredienser  ♫♫
Alt er klart til å blandes sammen ♫♫
Eggehviten skal blandes forsiktig inn i sjokoladeblandingen ♫♫
Søler litt mindre hvis man heller mousseen fra en mugge ♫♫
Settes i kjøleskapet i ca. 3 timer ♫♫

Klare til servering ♫♫ Spis & Nyt ♫♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF