Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

søndag 5. mars 2017

Fløtegratinerte poteter med kjøttsaus !!


Herlig smaksrik ovnsrett, som er lett å lage !
Her har jeg blandet fløtegratinerte poteter med kjøttsaus, det ble så godt
Kan anbefale å investere i en mandolin, da går arbeidet som en lek !
God middag 


Du trenger til 4 solide porsjoner:
  • Fløtegratinerte poteter *
  • Kjøttsaus *
  • Revet ost
  • Blandet salat
  • Basilikum
Sånn gjør du:
  1. Lag fløtegratinerte poteter og kjøttsaus.
  2. Legg  kjøttsaus og poteter lagvis i formen, begynn med kjøttsaus og avslutt med poteter
  3. Dryss over revet ost
  4. Stekes i stekeovn på 225° C i ca. 30 minutter.
  5. La retten hvile noen minutter før servering.
  6. Dryss over litt hakket basilikum.
  7. Serveres med frisk salat.
  8. Spis & Nyt 
Fløtegratinerte poteter:
  • 500 g poteter, uten skall
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 dl melk
  • 2 dl matfløte eller kremfløte
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skjær poteter i skiver, bruk gjerne en mandolin og finhakk hvitløk.
  2. Legg poteter og hvitløk i en kjele.
  3. Tilsett melk og matfløte, kok opp og la det småkoke i 15 minutter, eller til potene er møre. Rør i den ofte, så den ikke svir seg i bunn.
  4. Smak til med salt og pepper.
Kjøttsaus:
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 boks hakkede tomater med basilikum og oregano
  • 3 ss tomatpuré
  • 1 ts pepper
  • 0,5 ts salt
  • Basilikum
Sånn gjør du:
  1. Hakk løk, ganske finhakket.
  2. Stek kjøttdeig i smør eller olje.
  3. Tilsett løk og la det surre litt.
  4. Tilsett de øvrige ingrediensene og la det småkoke i 15 minutter.
  5. Rør inn en neve hakket basilikum.
Poteter og kjøttsaus ღ

'Montering' av ovnsrett ღ
Klar til steking ღ
Klar til servering ღ
Spis & Nyt  ღ

Ingredienser ღ

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar