Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

fredag 3. mars 2017

Ovnsbakt skrei med gulrotstuing & bacon ♫


SKREI - er en av de beste fisketypene vi har i Norge.
Kjøttet er hvitt og delikat, har en fin fasthet, og ikke minst – en fantastisk smak!
Skrei er torsk, som vokser opp i Barentshavet. Når den er i sin beste alder kommer den inn til norskekysten for å gyte. Skreisesongen er i tidspunktet januar til slutten av mars.
Her er en tradisjonell oppskrift, med poteter, gulrøtter og bacon.
Du kan også bruke skrei i skiver og la de trekke i vann ( se tips legger ned på siden).

Dagens vin: Georges Duboeuf Pinot Noir


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800-1000 g skreifilet 
  • 4 biter godt smør
  • 8 skiver bacon
  • 500 g gulrot
  • 3 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • Salt
  • Pepper
  • Poteter
  • Persille
Gulrotstuing:
  1. Skjær gulrøtter i biter og kok dem i vann til de såvidt er møre. Sil av vannet.
  2. Smelt smøret i en kjele og rør inn hvetemelet.
  3. Spe med melken litt om gangen
  4. Tilsett de kokte gulrøttene, kok opp og smak til med salt og pepper.
Bacon:
  1. Forvarm stekeovn til 175 grader.
  2. Legg baconet på en stekeplate med bakepapir.
  3. Stekes i 15 - 20 minutter, men følg med - alle ovner er ulike.
  4. La de dryppe av på tørkepapir.
Ovnsbakt skrei:
  1. Skjær skreifilet i serveringstykker, fjern skinnet, hvis den ikke er skinnfri.
  2. Legg dem på en stekeplate med bakepapir.
  3. Krydre med salt og pepper og legg på en bit godt smør på hvert stykke.
  4. Stekes ved 180 grader, i 12-15 minutter.
Server fisken med kokte poteter, gulrotstuing, sprøstekt bacon og ett dryss frisk persille ♫♫

Georges Duboeuf Pinot Noir 2015
Middels fyldig med myke tanniner, god syre og frisk fruktighet.

Hvis du serverer rødvin til skrei bør du velge en vin med snille tanniner, bra syre og frisk frukt. Viner basert på druen Pinot Noir er ett godt valg.
I dag ble jeg anbefalt en enkel Pinot Noir, som var veldig hyggelig på pris også !
Les mer om vinen lenger ned i innlegget.


Jeg kjøper, som regel fersk fisk fra Innlandets beste fiskebutikk Knutstad og Holen A/S, men i dag
prøver jeg "fersk" skrei fra Lerøy. Fisken var grei den, den var med skinn da men.... -og inneholdt en del bein. Bortsett fra at jeg mangler en god filetkniv, så gikk det ganske greit 😊

Begynn med potetene og gulrøttene ♫
Skrei og bacon klar til steking ♫
Nå blir det gulrotstuing ♫♫
Sprøstekt bacon ♫♫ Vi er bare 3 til bords i dag !
Klar til servering ♫♫
Spis & Nyt ♫♫

Tips:
Koking/trekking av skrei i skiver:
Beregn ca. 1,5 kg til 4 porsjoner
  1. Kok opp 2 liter vann med 0,75 dl salt.
  2. Legg i fiskeskivene.
  3. Gi vannet er raskt oppkok, trekk kjelen fra varmen og la stå under lokk til fisken så vidt er gjennomkokt og begynner å løsne fra beinet, 5 – 8 minutter avhengig av tykkelsen på fiskeskivene.
  4. Ta opp fisken med en hullsleiv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar