Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

fredag 28. april 2017

Flesk og duppe med pølser og nykål !!


Flesk og Duppe er tradisjonsrik husmannskost ♫♪
Flesk er flesk, det blir brukt både sideflesk og bacon og duppen lages på ulike måter fra hjem til hjem. Husmannskosten bærer preg av at menneskene levde et tøft liv med hardt fysisk arbeid og trengte fet, energirik mat.
Duppe er rett og slett en ganske tykk hvit saus, blandet med stekefettet fra flesket.

Nå er nykålen kommet, så da blir det en smaksens middag :
Flæsk og duppe, med poteter, stekte pølser og herlig nykål !
"Dætta er godt det" 

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 400 g lettsaltet sideflesk eller bacon, jeg brukte skogsbacon
  • 400 g røkt pølse
  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts hvit pepper
  • 600-800 g nypoteter
  • 1-2 stk nykål
  • (Babygulrøtter)

Sånn gjør du:
  1. Skrell poteter og kok dem i en kjele.
  2. Lag en hvit saus ved å smelte smør i en kjele og rør inn mel.
  3. Spe med melk, litt og litt om gange mens du rører godt. Kok opp så det tykner. Tilsett gjerne stekefettet fra stekepannen, etter du har stekt flesket. Smak til sausen med salt og pepper.
  4. Skjær bacon/flesk i skiver, hvis det ikke er ferdig skjært, skjær av svoren.
  5. Stek flesket i flere omganger på sterk varme, godt på begge sider.  Del pølsene i passende biter og stek dem i stekepannen. Legg pølser og flesket i en ildfast form og sett det i stekeovnen på 120 grader så det holder seg varmt frem til servering.
  6. Ha litt vann og salt i en kjele og kok opp. Legg i nykål, skjært i båter, med en smørklatt på toppen. Damp under lokk, 4-5 minutter.
  7. Hvis ønskelig kan du koke noen babygulrøtter sammen med nykålen.
  8. Spis & Nyt ♫♪
Flesk og pølser, ferdig stekt ♫♪
Poteter, kål, gulrøtter og "duppe" ♫♪
Klar til servering ♫♪
Låner fremdeles leiligheten til min bror og svigerinne ♫♪

Det går fremover med oppussingen ♫♪ Her blir det kjøkken !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar