Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

søndag 9. april 2017

Soyamarinert laks med agurksalat og granateple ♪♫


Laks med agurksalat er en god, gammel gjenganger -som man aldri blir lei.
Mariner laksen i soyasaus og dryss over granateplefrø, ved servering så blir den litt mer fristende og spennende ! Har du ikke spiralkutter, kan du lage skiver av agurk med en ostehøvel.
Herlig, sunn og frisk fiskemiddag ♪♫


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4 x 125 g laksefilet
  • Olje
  • Pepper
  • Soyasaus
  • 1 stk agurk
  • 2 dl vann
  • 5 ss eddik, klar 7% eller 6 ss hvitvinseddik
  • 1 ss sukker
  • 1 stk granateple
  • Lettrømme
  • Gode kokte poteter
  • Smør 
  • Persille

Agurkspaghetti:
  1. Lag 'spaghetti' med en spiralizer/spiralkutter og legg det i en bolle. Min spiralkutter har 3 rivjern:  i dag brukte jeg fettucine-rivjernet, som lager bånd på 6,8mm
  2. Bland sammen vann, eddik, sukker og 1/2 ts pepper.
  3. Hell blandingen over agurken og bland det forsiktig sammen.
  4. La den trekke i ca. 30 minutter.

Ovnsbakt laks:
  1. Legg laksen i en ildfast form, med litt olje i bunn.
  2. Krydre godt med pepper og hell over litt soyasaus.
  3. La den gjerne marineres en stund i kjøleskapet, mens du koker poteter.
  4. Stek laksen i stekeovn på 200 grader i 15 minutter.
Smør:
  1. Smelt smør i en kjele og la det surre til det begynner å bli brunt.
  2. Tilsett litt soyasaus og hakket persille.

Server laksen med gode kokte poteter, som du heller over litt smeltet smør, agurksalat, granateple og en skje lettrømme ♪♫
Spis & Nyt !!

Renser granateple ♪♫
Lager agurkspaghetti ♪♫
Lager agurksalat ♪♫
Marinerer laks ♪♫
Klar til servering ♪♫
Spis & Nyt ♪♫

Isabell 💓Barnebarnet på tur i skogen - Herlig med vår ♪♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar