16 april 2017

Svinefilet med appelsin - og pasta med grønnsaker ♪♫


Svinefilet er noe av det møreste kjøttet du kan få !
Svinekjøtt, appelsin og gulrot passer utrolig godt sammen, bare prøv 💛
Enkel, god og ganske sunn middag !

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800 g svinefilet
  • Olje
  • Smør
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ts tørket rosmarin
  • 2 stk appelsin - kun saften
  • 3 ts soyasaus
  • 4 stk gulrot
  • 1-2 stk purre 
  • 400 g tagliatelle
  • Persille
Sånn gjør du:
  1. Renskjær svinefileten fri for fett og sener. Gni den inn med salt, pepper og rosmarin.
  2. Brun kjøttet raskt på alle sider på forholdsvis sterk varme, med en blanding av litt olje og godt smør.
  3. Hell over appelsinsaften.
  4. Legg på lokk, skru ned varmen på stekeplaten og la svinefileten ettersteke i 10-15 minutter. La kjøttet hvile i ca. 10 minutter før du skjærer den i skiver. 
  5. Sil appelsinskyen og smak den til med soyasaus, salt og pepper. Hold den varm.
  6. Skrell gulrøttene med en potetskreller. Fortsett og bruk potetskrelleren til å lage strimler eller bruk en spiralizer/spiralkutter. Min spiralkutter har 3 rivjern:  i dag brukte jeg 'båndspaghetti/rett knivblad.
  7. Skjær purren i ringer.
  8. Kok pastaen i lettsaltet vann og 1 ss olje etter anvisningen på pakken.
  9. Legg i gulrot- og purre, når det er 3-4 minutter igjen av koketiden.
  10. Sil av vannet.
  11. Server skiver av svinefilet på toppen av pasta og grønnsaker, hell over appelsinskyen og dryss over litt persille.
Lager gulrotstrimler ♫
Presser appelsinsaft ♫
Bruner svinefilet ♫
Svinefilten hviler, smaker til sausen ♫

Klar til servering ♫
Spis & Nyt ♫♫
Ingredienser til 2-3 personer ♫ Mangler soyasaus, den kom til under kokkeleringen..... 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF