Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

fredag 19. mai 2017

Biffgryte med vørterøl, chorizo og urter ♪


Nå endelig er det nye kjøkkenet mitt 99% ferdig, mangler gardiner da men... !
Er kjempefornøyd, store skuffer med romdelere - Herlig !
Begynner med en gryte, jeg har laget en nesten tilsvarende tidligere, med hvalkjøtt
 -og den ble så god !

Chorizo, vørterøl, tomater, sopp, masse urter og krydder, sammen med det møre biffkjøttet
blir det ett perfekt sammensurium 
Smaskens, nydelig gryte full av herlige smaker ♫♪
Mørt biffkjøtt skal ikke koke, derfor blir kjøttet tilsatt på slutten av koketiden.
Server retten med ris, som trekker til seg den smakfulle sausen.
Spis & Nyt ♫♪



Til 4-6 porsjoner:
  • 1 kg ytre eller indrefilet av storfe, i strimler
  • 100 g chorizo, i biter
  • Stekeolje
  • 200 g sopp, i skiver
  • 1 gul løk, grovhakket
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 4 gulrøtter, i skiver
  • 1 rød paprika, i terninger
  • 2 nellikspikre
  • 1 neve hakket persille
  • 1 liten neve hakket oregano
  • 1 neve hakket basilikum
  • 1 laurbærblad
  • 1 ss hel pepper
  • 3,3 dl vørterøl 
  • 400 g hermetiske tomater
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 dl fløte
  • 1 ts salt
  • Ris

Slik gjør du:
  1. Varm olje i en stekepanne. Ha i chorizo og stek den noen minutter.
  2. Legg chorizoen i en gryte.
  3. Stek biffkjøttet i samme stekepanne, med oljen som har dannet seg i pannen og brun det lett. Stek litt og litt om gangen. Bruk litt mer olje hvis nødvendig. Legg kjøttet til side, skal tilsettes i gryten på slutten av koketiden.
  4. Stek sopp og legg den over i samme gryte som chorizoen.
  5. Stek løk, hvitløk, gulrøtter og nellikspikre i samme stekepanne, til løken er gyllen. Ha alt i gryten med chorizo og soppen.
  6. Tilsett rød paprika, persille, oregano, basilikum, laurbærblad og pepper.
  7. Hell vørterøl i stekepannen og kok opp.
  8. La det koke i noen minutter. Hell det over i kjelen.
  9. Tilsett tomater og rødvinseddik i kjelen. Bland alt godt sammen og kok opp.
  10. La det småkoke i 20 minutter.
  11. Tilsett biffkjøttet og la det trekke rett under kokepunktet i 5-10 minutter.
  12. Tilsett fløte og smak til med salt.
  13. Fjern laurbærbladet før servering. 
  14. Serveres med kokt ris.
  15. Spis & Nyt ♫♪
Dagens vin:
Duas Quintas 2014

Les mer informasjon om vinen nederst i innlegget ♪ 

Steker chorizo ♫♪
Steker sopp ♫♪
Under arbeid ♫♪
Koker vørterøl ♫♪ Måtte finne en større gryte... 
Nå skal gryta koke i 20 minutter, før kjøtt og fløte skal tilsettes ♫♪
Klar til servering ♫♪
Biffgryte ♫♪
Spis & Nyt ♫♪

Ingredienser ♫♪
Kjøkkenkroken ♪ Her skal det monteres en lamellgardin 




Duas Quintas 2014


ImportørMoestue Grape Selections AS
Land Portugal
OmrådeDouro
UnderområdeØvrige
Årgang2014
ProduktklasseRødvin, Portugal
Råstoffer40% touriga francesa, 40% tinto roriz, 20% tinta barocca
Alkoholprosent14% vol.
Farge / luktDyp rød. God og åpen mørkere frukt, fint jordsmonnspreg.
SmakFyldig med god konsentrasjon, god syre, godt bitt, sitter godt og tørt.
BruksområdeRødt kjøtt, grillmat.
Kilde: Aperitif

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar