26 mai 2017

Hytte calzone med skinke, sopp, tomater og masse ost ♫♪


Calzone er innbakt pizza, laget i porsjonstørrelser.
Calzone betyr ”bukse” på italiensk. Hvorfor innbakt pizza har fått dette navnet vet jeg ikke,
kanskje fordi du trenger større bukser hvis du spiser for mye av det 😊

På hyttevis har jeg rett og slett jukset litt, med ferdig pizzabunn, ferdig pizzasaus, smårettskinke og hermetisert champignon !! Bruk masse ost, gjerne forskjellige typer.
Godt og utrolig enkelt ♫♪

Dagens vin: Matua Marlborough Pinot Noir 2015


Du trenger til 4 stk:
  • 1 stk ferdig pizzabunn
  • Pizzasaus 
  • Skinke
  • Champignon
  • Små tomater
  • Revet ost, jeg brukte revet hvitost i bunn og cheddar & mozarella på toppen
  • Egg, til pensling
  • Pizzakrydder/oregano

Sånn gjør du:
  1. Skjær pizzabunnen i 4 deler.
  2. Smør på pizzasaus og legg på ost, skinke, champignon i biter, små tomater delt i to og litt ekstra revet ost på halvdelen av de fire pizza-delene.
  3. Pensle rundt kanten med sammenvispet egg og brett deigen over.
  4. Klem sammen slik at deigen blir tett. 
  5. Pensle Calzonene med sammenvispet egg.
  6. Krydre med litt pizzakrydder eller oregano.
  7. La den gjerne etterheve litt, men ikke dekk den til etter du har penslet den med egg.
  8. Stekes på 225 °C / Innstilling 6 på gassovnen i ca. 20 minutter. Min gassovn har kun undervarme, så jeg brukte to lag bakepapir og stekte dem midt i ovnen.
Under arbeid, ble litt vel mye fyll da men...  ♫♪
Nom Nom ♫♪
Klare til steking ♫♪ Var litt redd for at alt fyllet skulle renne ut, men det gikk bra !
Klar til servering ♫♪
Enkelt og godt ♫♪
Spis & Nyt ♫♪
Snadder ♫♪
Dagens vin ♫♪
Ingredienser ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF