21 juni 2017

Asiatisk Surf & Turf med nudler ♫♫♥


Surf and Turf er en gammel klassiker, som antagelig har sine røtter i den amerikanske østkysten.
Surf and Turf er en betegnelse på mat, som blander førsteklasses kjøtt med delikatesser fra havet.

Her har jeg laget en asiatisk utgave med ytrefilet og scampi ♪♫¸¸♫♪

Kjempereker, tigerreker, kongereker - kjært barn har mange navn, blir også blir kalt scampi !
Scampi er egentlig ett fellesord, som brukes i Norge om sjøkreps, kjempereker og hummerhaler.




Du trenger til 2 porsjoner:
  • 200 g ytrefilet av storfe 
  • 200 g scampi
  • Meierismør
  • Raps -eller solsikkeolje
  • Pepper
  • Salt
  • 80 g risnudler
  • 1/2 squash 
  • 1 gulrot
  • 1 rød chili
  • 1 stk paprika -eller 2 små, gjerne forskjellige farger
  • 2 ss fishsauce
  • 1 ts sesamolje
  • 4 ss soyasaus
  • Koriander

Sånn gjør du:
  1. Kok nudler etter anvisning på pakken. Sil av vannet og skyll dem godt i kaldt vann, så de ikke fester seg sammen.
  2. Stek biffen etter anvisning lengre ned på siden.
  3. Skjær squash i biter og paprika og gulrot i tynne strimler. Chili skjæres i tynne ringer, spar litt chili til topping.
  4. Stek grønnsakene raskt i en varm panne og tilsett kokte scampi når grønnsakene nesten er ferdige. Bruker du rå scampi skal de stekes til de skifter farge til rosa. 
  5. Bland inn nudlene.
  6. Rør inn sesamolje, fishsauce og soyasaus og la alt bli gjennomvarmt, det tar bare noen minutter.
  7. Server retten med biff, skåret i skiver og dryss over masse koriander og litt chili.
  8. Spis & Nyt !
Tips:
Jeg steker biffen for seg selv, skjærer den i skiver og legger den på toppen av retten før servering.
Jeg synes det er best når biffen er medium stekt og det blir den sjelden når man steker den i strimler.

Ingredienser ♫♫
Steke biff:
  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30-60 minutter før det skal stekes.
  2. Krydre biffen rundt det hele med ett godt lag grovt kvernet pepper.
  3. Stekes i en blanding av solsikkeolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt. Hell gjerne over litt av smørblandingen på biffen under steketiden.
  4. Krydre med litt salt og la kjøttet hvile, mens du steker grønnsakene og gjør ferdig resten av retten.
Biffen er stekt og nudlene er klare ♫♫
Grønnsaker, nudler og scampi  ♫♫

Klar til servering ♫♫

Spis & Nyt ♫♫
Snadder ♫♫♥ For dem som liker det asiatiske kjøkken !!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF