17 juni 2017

Helstekt ovnsbakt ørret ♪♫


Helstekt ørret er ett lekkert og godt innslag på koldtbordet 
Ikke er det vanskelig heller -og fisken kan stekes dagen før servering,
med du må vente med å pynte den.


Du trenger ikke å lage ett helt koldtbord altså, denne kan fint nytes alene, sammen med godt brød og en frisk salat -eller serveres varm, som jeg har gjort 👉 her.

Du kan bytte ut ørret med laks !
Spis & Nyt ♪♫¸¸♫♪


Du trenger:
  • Ørret på 2-3 kg
  • Salt
  • Pepper
  • 50 g meierismør
  • Persille
  • Dill
  • 1-2 sitroner
Sånn gjør du:
  1. Bruker du frossen ørret bør den tines langsomt i kjøleskapet i ca. 24 timer. Jeg brukte fersk ørret i dag, fra innlandets beste fiskebutikk.
  2. Forvarm stekeovnen til 200 ºC.
  3. Skrap bort skjellene med en kniv eller bruk en fiskeskrape. Trenger ikke være så veldig nøye hvis du skal fjerne skinnet.
  4. Rens og skyll ørreten godt, ta ut gjellene og fjern eventuelt rester av blodranden.
  5. Klipp bort finnene og tørk fisken godt utenpå og inni. Du kan også fjerne hodet og halen hvis du ønsker det, men jeg stekte den hel i dag.
  6. Pensle et ark tykk aluminiumsfolie med smør. 
  7. Gni fisken inn med salt og pepper både utvendig og i buken.
  8. Legg noen skiver smør, dill, persille og skiver av sitron inne i buken.
  9. Ta gjerne litt urter utenpå fisken og legg på noen sitronskiver.
  10. Pakk fisken forsiktig inn, ikke pakk den altfor godt sammen, men folien skal være tett og legg den i en langpanne.
  11. Stekes med over og undervarme, i ca. 45 minutter. Steketiden varierer etter størrelsen på fisken. 45 minutter passer på en stor ørret på 2-3 kg.
  12. La fisken avkjøles før du fjerner skinnet ved hjelp av en liten spiss kniv. Lag et tynt snitt langs ryggbeinet og trekk det forsiktig av. 
  13. Legg fisken på ett serveringsfat, hvis du har ett som er stort nok. Jeg serverte fisken på ett stekebrett. Det er egentlig den vanskeligste utfordringen i hele oppskriften. Bruk hendene, ta ett godt tak med begge hendene under fisken og løft den forsiktig over på fatet.
  14. Pynt fisken med hva du vil. Jeg brukte salatblader, agurk, sitron, lime, dill og persille.
  15. Serveres med hjemmelaget majones. Oppskrift på god hjemmelaget majones finner du 👉 her -eller remulade, som du finner oppskrift på 👉 her -og godt brød ♪♫
Tips:
Jeg pyntet fisken med lange agurkskiver, som jeg lagde med en ostehøvel.
Så godt, fint -og enkelt !!

Fylt med smør, urter og sitron ♪♫
Ovnsbakes på 200 ºC i 45 minutter ♪♫

Fersk ørret fra Knutstad & Holen AS ♪♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF