Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

fredag 2. juni 2017

LASAGNE ♫♫ Saftig og god !!!


Den mest kjente retten med lasagne kalles gjerne lasagne al forno, som betyr ovnsbakt lasagne.
Den består av to sauser:
Bechamelsaus, som er en hvit saus med ost og en saus med kjøtt og tomat, som legges lagvis
med pastaplater.
Jeg stekte lasagnen i kombidamp. En kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp
og 75% varmluft, noe som gir ett saftig og godt resultat.
Denne kombinasjonen er spesielt godt egnet gratenger, blant annet Lasagne. Varmluften fordeles jevnt i hele ovnen og sørger for at teksturen blir riktig, osten smelter, blir lett brunet og boblete. Samtidig gjør dampen sitt til at pastaplatene blir al'dente.

Kjempegodt og enkelt, selv om det tar litt tid å forberede den ♫
Server lasagne med blandet salat og godt brød hvis du ønsker det !


Til 4 solide porsjoner:
Kjøttsaus:
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 400 g hakket hermetiske tomater 
  • 1/2 squash, i små biter
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts oreagno, tørket
  • 1 ts basilikum, tørket
  • 1 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1,5 dl vann

Bechamelsaus:
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 6 dl lett melk
  • 3 dl revet ost
  • 1 ts salt
  • 1⁄2 ts pepper
  • 1⁄2 ts revet muskatnøtt

  • Lasagneplater, jeg brukte 9 stk 
  • Revet ost til topping, ett godt lag
  • Frisk basilikum 
  • Salat
  • Godt brød 

Sånn gjør du:
  1. Hakk løk, ganske finhakket. 
  2. Hvitløken finhakkes -eller som jeg gjør, rives på ett lite rivjern. Hvitløkpresse kan du selvfølgelig også bruke.
  3. Stek kjøttdeig i smør eller olje.
  4. Tilsett løk og hvitløk -og la det surre litt.
  5. Tilsett de øvrige ingrediensene, til kjøttsausen og la det småkoke i 15 minutter.
  6. Bechamelsaus:  Smelt smør i en kjele og rør inn mel.
  7. Spe med melk under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter.
  8. Tilsett revet ost og krydder, bland alt godt sammen. 
  9. Montering: Legg kjøttsaus, lasagneplater og ostesaus lagvis i en ildfast form. Noen av lasagneplatene må muligens deles litt -og tilpasses i formen din. Jeg brukte 3 lag med saus -og pastaplater.
  10. Dryss over revet ost.
  11. Sett kombidamp ovnen på 180 grader varmluft+damp, fyll vannskuffen med vann og stek lasagnen på nest nederste rille i 45 minutter. Du trenger ikke forvarme ovnen.
  12. La lasagnen hvile noen minutter før servering.
  13. Dryss over frisk basilikum og server lasagnen med en god salat og godt brød hvis du ønsker det.
  14. Spis & Nyt ♥
Den kan også stekes i vanlig komfyr, 200 grader i 35 minutter


Ingredienser ♫
Stekt kjøttdeig. løk, hvitløk og tilsatt de øvrige ingrediensene til kjøttsausen - klar til og blandes sammen ♫
Koker bechamelsaus ♫ Kjøttsausen står og "putrer" ♫
Montering av lasagne ♫
Klar til steking ♫
180 grader kombidamp i 45 minutter ♫♫
Salaten er klar ♫♫
Klar til servering ♫♫
Spis & Nyt ♫
Kombidamp
Jeg har SteamCrips ovnen : AEG BSE574021M
En kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp og 75% varmluft
Du får alt det som en vanlig ovn har, i tillegg alle fordeler med damp.Kombinasjonen av varmluft og damp gir en rikere og mer naturlig smak på maten.
Samtidig beholder man de naturlige vitaminene og mineralene i råvarene.
Tradisjonell ovnsvarme forbedres med damp. Så du får ikke bare en sprø og gylden utside, men takket være dampens bevarende egenskaper, blir maten saftig og god på innsiden.

Nom Nom ♫ Lasagne er husmannskost i Italia -og det har den med tiden blitt i  Norge også !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar