02 juni 2017

LASAGNE ♫♫ Saftig og god !!!


Den mest kjente retten med lasagne kalles lasagne al forno, som betyr ovnsbakt lasagne🌿

Lasagne al forno består av to sauser:
Bechamelsaus, som er en hvit saus med ost og en saus med kjøtt og tomat, som legges lagvis med pastaplater.

Jeg steker lasagnen med funksjonen kombidamp. 
En kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp og 75% varmluft, noe som gir ett saftig og godt resultat.
Denne kombinasjonen er spesielt godt egnet gratenger, blant annet Lasagne. 
Varmluften fordeles jevnt i hele ovnen og sørger for at teksturen blir riktig, osten smelter, blir lett brunet og boblete. Samtidig gjør dampen sitt til at pastaplatene blir al'dente.

Kjempegodt og enkelt, selv om det tar litt tid å forberede den
Server lasagne med blandet salat og godt brød hvis du ønsker det !


Til 4 solide porsjoner:
Kjøttsaus:
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 400 g hakket hermetiske tomater 
  • 1/2 squash, i små biter
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts oreagno, tørket
  • 1 ts basilikum, tørket
  • 1 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1,5 dl vann
Bechamelsaus:
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 6 dl lett melk
  • 3 dl revet ost
  • 1 ts salt
  • 1⁄2 ts pepper
  • 1⁄2 ts revet muskatnøtt

  • Lasagneplater, jeg brukte 9 stk 
  • Revet ost til topping, ett godt lag
  • Frisk basilikum 
  • Salat
  • Godt brød 

Sånn gjør du:
  1. Hakk løk, ganske finhakket. 
  2. Hvitløken finhakkes -eller som jeg gjør, rives på ett lite rivjern. Hvitløkpresse kan du selvfølgelig også bruke.
  3. Stek kjøttdeig i smør eller olje.
  4. Tilsett løk og hvitløk -og la det surre litt.
  5. Tilsett de øvrige ingrediensene, til kjøttsausen og la det småkoke i 15 minutter.
  6. Bechamelsaus:  Smelt smør i en kjele og rør inn mel.
  7. Spe med melk under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter.
  8. Tilsett revet ost og krydder, bland alt godt sammen. 
  9. Montering: Legg kjøttsaus, lasagneplater og ostesaus lagvis i en ildfast form. Noen av lasagneplatene må muligens deles litt -og tilpasses i formen din. Jeg brukte 3 lag med saus -og pastaplater.
  10. Dryss over revet ost.
  11. Sett kombidamp ovnen på 180 grader varmluft+damp, fyll vannskuffen med vann og stek lasagnen på nest nederste rille i 45 minutter. Du trenger ikke forvarme ovnen.
  12. La lasagnen hvile noen minutter før servering.
  13. Dryss over frisk basilikum og server lasagnen med en god salat og godt brød hvis du ønsker det.
  14. Spis & Nyt ♥
Den kan stekes i vanlig stekeovn, på 200 grader i ca. 35 minutter

Ingredienser ♫
Stekt kjøttdeig. løk, hvitløk og tilsatt de øvrige ingrediensene til kjøttsausen - klar til og blandes sammen ♫
Koker bechamelsaus ♫ Kjøttsausen står og "putrer" ♫
Montering av lasagne ♫
Klar til steking ♫
180 grader kombidamp i 45 minutter ♫♫
Salaten er klar ♫♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF