Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

lørdag 1. juli 2017

Grillet peppermarinert biff med bakt potet & bearnaise ♫♪


Hva er vel bedre enn en skikkelig biff på grillen ? 
Jeg har marinert kjøttet i pepper, noe som gir en fantastisk smak - og gjør biffen litt mørere ♫♪
Jeg brukte ytrefilet av storfe, men du kan gjerne bruke entrecôte, indrefilet eller til nød mørbrad !
Spis & Nyt ♫♫


Du trenger:
  • ca. 200 g biff per person
  • ca. 1 ss sort pepper per biff
  • Raps eller soliskkeolje
  • Bakte poteter *
  • Bearnaisesaus *
  • Sommersalat (som du finner oppskrift på her )
Sånn gjør du:
  1. Marinering: 8 timer eller dagen før servering legger du biffkjøttet i en tett pose. Knus pepper med en morter, hvis du bruker hel pepper. Bland det godt sammen med biffene. Hell olje over kjøttet til alt er dekket. Lukk posen og la det marineres i kjøleskapet ca. 8 timer eller til neste dag. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 1/2-1 time før det skal legges på grillen. Sil av oljen og la kjøttet renne av seg på tørkepapir eller ett rent kjøkkenhåndkle.
  2. Sørg for at grillen er god og varm.
  3. Gill biffene i 3 minutter, til du ser blodet pipler opp på den ene siden, snus og grilles ytterligere 3 minutter på den andre siden. La biffen hvile på indirekte varme i 5-10 minutter før servering.
  4. Server peppermarinert biff med bakepoteter, kryddersmør, bearnaisesaus og frisk salat !
Bearnaisesaus: 
Oppskrift på hjemmelaget bearnaisesaus finner du her eller lag "posevarianten", hvis du ønsker det. 

Bakt potet:
Pakk store bakepoteter inn i alu.folie, hvis du ikke har kjøpt ferdig innpakkede.
Stekes i stekeovn, 250 ° i 1 til 2 timer, avhengig av størrelsen på potetene.
Stikk en strikkepinne i poteten for teste om de er ferdig.
Serveres med en raus bit kryddersmør, som du finner oppskrift på her.

Tips:
Potetene kan også tilberedes i Crock-Pot, som jeg har gjort her.

Marinering av kjøtt kan også gjøre kjøttet mørere, men kjøttstykker som er seige fra naturens side, som flatbiff og rundbiff, som sletts ikke er biff, blir ikke møre i marinade. 
Kjøttet må være ferskt hvis det skal mørnes under marineringen.
Fryst kjøtt vil ikke blir mørere etter opptining. 
Det er derfor langt bedre å mørne kjøttet ferdig før du legger det i fryseren.

Ytrefilet av storfe, olje og pepper ♫♪
Salaten er klar !! 
Varm opp grillen skikkelig, før du legger på kjøttet ♫♪
Griller peppermarinert biff ♫♪
Spis & Nyt ♫♪
Smaker helt nydelig ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar