15 juli 2017

Hyttepizza a'la 1980 ♫♪


Pizza er kjempegod hyttemat - lykke i ei ovnspanne 
Den eneste utfordringen er å steke den i gasskomfyr, min type har kun undervarme.

Dette er en god gammel 'slager' - litt typisk 80-tall's pizza !
Spis & Nyt ♫♪


Pizzabunn:
  • 6 dl pizzamel eller hvetemel
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 2,5 dl vann
  • 3 ss raps eller solsikkeolje
  • 1 ts salt
Sånn gjør du:
  1. Bland mesteparten av hvetemelet med gjæren. 
  2. Tilsett vann, som holder ca. 40 grader, olje, salt og elt deigen sammen, tilsett nok mel så den blir smidig.
  3. La deigen heve i 45 minutter.
Pizzafyll:
  • 400 g kjøttdeig av storfe
  • 1 løk
  • 1 liten box sjampinjong
  • 1 box tomatpure
  • 1,5 dl vann
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 3 ts pizzakrydder
  • Basilikum
  • Revet ost
Sånn gjør du:
  1. Stek kjøttdeig og løk i en stor stekepanne.
  2. Tilsett hermetisert sjampinjong, i skiver. 
  3. Ha i tomatpure og vann. La det koke ca. 15 minutter.
  4. Smak til med krydder.
  5. Tilsett hakket basilikum.
Klargjøring:

  1. Kjevle ut pizzadeigen, bruk dobbelt lag med bakepapir, hvis du har gassovn med kun undervarme.
  2. Legg pizzabunnen i en langpanne. Du kan gjerne la pizzadeigen etterheve litt.
  3. Legg på pizzafyll.
  4. Strø over revet ost.
  5. Stekes i stekeovn på 225 grader/ innstilling 6 på gassovn i ca. 20 minutter ♫♪

Til rykende varm pizza smaker det godt med ruccola, med ett dryss havsalt ღღ

Ingredienser ♫♪
Lager pizzadeig -og her oppe er det ikke innlagt vann ♫♪ Bra man har god tid..... 

Steker pizzafyll ♫♪
Kjevler ut pizzadeigen ♫♪ Man bruker hva man har....... 
Klar til steking ♫♪
Klar til servering ♫♪

Spis & Nyt ♫♪
Koser meg i fjellheimen ♫♪
På toppen av Svarthammern ♫♪ Utsikt mot Nårkampen og Bålsetra ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF