20 juli 2017

Pastaform med blomkål og bacon ♪♫


Nå er det masse fersk, kortreist blomkål fra Norge å få tak i !
I Norge har blomkålen blitt dyrket siden 1600-tallet, noen kaller den for grønnsakenes hvite dronning. Blomkål er en meget gammel kulturplante. Den er trolig utviklet i middelhavslandene lenge før vår tidsregning. Det er Kypros og Syria som regnes som opphavsland for den hvite blomkåltypen.

Jeg, som er i overkant begeistret for pasta, legger blomkål i pastakjelen og gratinerer retten i stekeovn.
Kjempegod og enkel sommermat !

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 200 g bacon
  • 5 dl pasta
  • 1 stk blomkål
  • 3 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 1 ts grov sennep
  • 175 g revet cheddar
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Stek først baconet i stekeovnen. Forvarm stekeovn til 175 grader. Legg baconet på en stekeplate med bakepapir. Stekes i 15 - 20 minutter, men følg med - alle ovner er ulike. La baconet dryppe av seg på tørkepapir før du skjærer eller klipper det i mindre biter.
  2. Del blomkålen i små blomkålbuketter.
  3. Kok pasta etter anvisning på pakken, men tilsett blomkål de siste 8 minuttene av koketiden. Skal pastaen du bruker koke mindre enn 8 minutter, tilsetter du blomkålen først.
  4. Sil av vannet, men ta vare på 0,5 dl.
  5. Smelt smøret i en liten kjele over svak varme og rør inn melet. Spe med melken, litt og litt omgangen under omrøring. Tilsett sennep og halvparten av osten. Rør videre til osten har smeltet og sausen er glatt.
  6. Smør en ildfast form og tilsett pasta, blomkål og litt kokevann.
  7. Legg på bacon og krydre med salt og pepper.
  8. Hell over sausen og strø over resten av osten.
  9. Stekes ved 225 grader i ca. 15 minutter.
Ingredienser ♪♫
Bacon klar til steking  ♪♫
Koker pasta og blomkål ♪♫ Lager saus !
Baconet er klart  ♪♫
Skal helle over sausen ♪♫
Klar til steking  ♪♫

På fjellbeite på Heggsetra ♪♫

Morgenkaffe på trappa, med reiseradioen  ♪♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF