Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

søndag 16. juli 2017

Smørstekt ostesmørbrød med cheddar ♥


Herlige, saftige ostesmørbrød dyppet i egg og stekt i masse godt smør !!
Nytes til frokost, lunch eller kvelds ♫♪
Sunt er det ikke, men smaker skikkelig digg 

Cheddar er den mest kjøpte og spiste osten i verden, den blir laget av kumelk.
Cheddar ble første gang laget tidlig på 1500 tallet i byen Cheddar i Somerset, England.
Det er en hard ost, som har en litt smuldrende tekstur hvis den er riktig herdet. Hvis den er for ung, er teksturen glatt. Den får en skarpere smak om den modnes over en tidsperiode mellom 9 til 24 måneder. Det er en utmerket ost til ostesmørbrød, da den smelter veldig fort.


Til 2 porsjoner trenger du:
  • 4 skiver brød
  • 4 skiver cheddar
  • 4 skiver skinke
  • 1 ss grov sennep
  • 1 stk egg
  • Ekte smør 

Sånn gjør du:
  1. Smør brødskivene med sennep.
  2. Legg en skive ost, to skiver skinke og nok en skive ost  på en brødskive og legg en brødskive på toppen. Gjør det samme med de neste to brødskivene.
  3. Visp sammen egg i en dyp tallerken. 
  4. Vend smørbrødene i egget og stek dem.
  5. Bruk godt med smør i stekepannen og stek smørbrødene gyllenbrun på begge sider over middels varme. 
  6. Spis & Nyt 
IngredienserJeg brukte kyllingskinke i dag !

Steker ostesmørbrød  
Spis & Nyt  ♥ ♥

Bildet er tatt fra Svarthammern - Sør Fron - Utsikt mot Rondane

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar