Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

søndag 9. juli 2017

Svinefilet Teriyaki ☼ Tilberedt i kombidamp og servert med god pasta ♫♪


Jeg stekte ytrefileten i en SteamCrips ovn med funksjonen Varmluft + ekte damp.
Kombinasjonen av 75% varmluft og 25% damp gir en rikere og mer naturlig smak på maten. 
Samtidig beholder man de naturlige vitaminene og mineralene i råvarene.
Maten får en sprø og gylden utside, men takket være dampens bevarende egenskaper, blir maten saftig og god på innsiden.

Første gang jeg brukte funksjonen kombidamp på helstekt filet, veldig fornøyd:
Svinefileten ble utrolig saftig og god !!!


Teriyakisaus er en japansk saus laget av soyasaus, sukker og mirin (japansk, søt risvin)

Jeg brukte ferdig wok-teriyakisaus, men synes den var vel søt, så jeg tilsatte litt ekstra soyasaus.
Med friske grønnsaker, urter, magert kjøtt og fullkornspasta blir det en godt balansert rett.
God, sunn og smaksrik middag ♫♪


Til 3 porsjoner:
  • 600 g indrefilet av svin 
  • 1 ts salt 
  • ½ ts pepper 
  • 2 ss olje 
  • 250 g fullkornsspaghetti 
  • 1 pose teriyakisaus 
  • 2 ss soyasaus
  • 1 stk rødløk 
  • 1 stk rød chili 
  • 3 stilker stangselleri 
  • 1 stk rød paprika
  • Koriander

Sånn gjør du:
  1. Start med svinefileten, da den tar lengst tid.
  2. Kok spagetti al'dente, sil av vannet.
  3. Skrell løk, og del den i båter. 
  4. Skyll og kutt stilkselleri i skiver.
  5. Rens chili og finhakk den.
  6. Skjær paprika i biter.
  7. Stek rødløk, stilkselleri og chili i en varm panne med olje til grønnsakene er møre. 
  8. Ha i paprika og kokt spagetti.
  9. Tilsett soyasaus og teriyakisaus, bland alt sammen og la det bli gjennomvarmt.

Svinefilet steker du på denne måten:
  • Finskjær indrefileten fri for hinner og fett.
  • Gni indrefilet inn med salt og pepper. 
  • Brun den raskt i en varm stekepanne med litt olje.
  • Ha kjøttet i en ildfast form, sett inn steketermometeret. 
  • Sett ovnen på vamluft+damp 180 °C, fyll vann i vannskuffen. Forvarm ovnen, før du setter inn kjøttet. 
  • Stek kjøttet til ønsket kjernetemperatur. Jeg steker den til den er på 70°C, da er den lys rosa (76°C gjennomstekt) Det tar ca. 15 minutter.
  • La den hvile i 10 minutter.
  • Skjær fileten i skiver og legg skivene over pastaen.
  • Dryss over hakket koriander ved servering.

Uten kombidamp:
Stek med over og undervarme på 175°C til steketermometeret viser 70°C, da er den rosa.
(76°C gjennomstekt) Det tar ca. 20 minutter.

Ingredienser ♫♪
Svinefileten er brunet, skal etterstekes i kombidamp ♫♪
Grønnsaker ♫♪
Steker svinefilet i kombidamp ♫♪
Koker spaghetti og steker grønnsaker ♫♪
Klar til servering ♫♪
Spis & Nyt ♫♪

Smaker smaskens ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar