02 november 2017

Butterdeig a'la 80s ♫♪ Med spicy avokado og reker !


God smakfull forrett eller ett smaskens måltid, når det frister med noe godt !
Veldig enkel og lettvint med fryst butterdeig, da slipper du alt 'klinet' med smør og mel.
Retten har jeg komponert med bakgrunn av disse rettene Terteskjell a'la 60s og 80'tallets avokado.

Litt 80'-talls med reker, avokado og butterdeig - men tar gjerne en tur tilbake til 80'tallet jeg altså ♫♪
- Blir du med ?? 


Til 8 butterdeigkister:
  • 4 stk butterdeigplater
  • 1 kg reker, med skall
  • 1 avokado
  • 2-3 dl mager kesam eller rømme
  • 1 fedd hvitløk eller 1/4-½ hvitløk uten fedd
  • 1 rød chili (kan gjerne bruke mer, hvis du vil ha den mer spicy -eller bruke en sterkere variant)
  • Saften av ½ sitron, ca. 3 ss.
  • 2 ss frisk dill eller 2 ts tørket
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • Frisk koriander eller dill
Sånn gjør du:
  1. Skrell rekene og sett dem i kjøleskapet.
  2. Legg fryst butterdeigplater på en stekeplate med bakepapir og la dem tine i ca. 15 minutter i romtemperatur.
  3. Skjær butterdeigsplatene i to deler.
  4. Skjær forsiktig i butterdeigen; en firkantet ramme langs kanten av deigen. Ikke skjær helt igjennom deigen. 
  5. Stekes i 20 minutter, midt i ovnen på 200 grader. Mens butterdeigen stekes lager du fyllet.
  6. Finhakk chili og press eller riv hvitløken.
  7. Visp godt sammen kesam, hvitløk, chili, sitronsaft og dill.
  8. Smak til med salt og pepper.
  9. Skjær avokado i små biter.
  10. Rør forsiktig inn reker og avokado. Settes i kjøleskapet frem til servering.
  11. Ta butterdeigen ut av ovnen og la de avkjøles.
  12. Skjær forsiktig langs strekene og løft bort "lokket". 
  13. Fordel fyllet i de avkjølte butterdeigkistene og sett lokket på toppen.
  14. Pynt litt frisk dill eller koriander. 
Butterdeig klar til steking  ♫♪
Lager fyllet til butterdeigkistene ♫♪
Steker butterdeig ♫♪
Ferdig stekt  ♫♪
Legger i fyllet ♫♪ Jeg lagde seks stk, men det er fyll nok til åtte stykker !
Klare til servering ♫♪
Ingredienser ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF